Küçük Hira, komutanlara kardan Anıtkabir'i gezdirdi: Bakan Akar aileyi Ankara'ya davet etti

Kızının görmeyi çok istediği Anıtkabir ve Aslanlı Yol’un kardan maketini yapan Mehmet Şerif Karahan ve ailesini ziyaret eden komutanlar Bakan Akar’ın davetini iletti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kızı Hira'nın görmeyi çok istediği Anıtkabir ve Aslanlı Yol'un kardan maketini yapan Mehmet Şerif Karahan ve ailesini Ankara'ya davet etti. 

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığında görevli rütbeli askerler, Yeni Mahalle'de yaşayan Karahan ailesini ziyaret etti. 

 

20210130_2_46625634_62060178.jpg
Fotoğraf: AA

 

Aile bireyleriyle bir araya gelerek Bakan Akar'ın davetini ve selamını ileten komutanlar, baba Karahan'ın yaptığı çalışma karşısında duygulandıklarını dile getirdi.

Kardan yapılan Anıtkabir ve Aslanlı Yol maketini inceleyen komutanlar, 9 yaşındaki Hira ve kardeşiyle yakından ilgilendi, onlara oyuncak ve Türk bayrağı hediye etti. Minik Hira da komutanlara "Atatürk" konulu şiir okudu. 

Baba Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardan Anıtkabir maketinin yoğun ilgi gördüğünü ve bazı komutanların bu nedenle kendilerine ziyarette bulunduğunu söyledi. 

 

20210130_2_46625634_62060177.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Komutanların kendisini tebrik ettiğini anlatan Karahan, "Anıtkabir'i gidip görmemiz için davet aldık. Çok mutlu olduk. Komutanlarımız, Milli Savunma Bakanımız adına evimize geldi, çayımızı içti. Bu maketi 10 günde yaptım. Kızım Hira, Anıtkabir'i görmeyi çok istiyordu. Ben de bunu kızım için yaptım. Kızımla Ankara'ya gidecek olmanın sevincini yaşıyoruz" diye konuştu. 

Hira Karahan ise komutanları gördüğünde heyecanlandığını dile getirerek, "Sayın Bakanımız bizi Ankara'ya davet etti. Bunun için de çok mutlu oldum. Bakanımıza ve komutanlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.  

Mansur Yavaş da davet etmişti

Ankara Büşükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Hira ve ailesini Anıtkabir'i ziyaret etmek için Ankara'ya davet etmişti. Yavaş Twitter hesabından baba Mehmet Şerif Karahan'a hitap ettiği mesajında "Sevgili Mehmet, Bağımsızlığın, demokrasinin, adaletin önemini ve bir milletin verdiği mücadeleyi güzel kızımız Hira'ya, Milli Mücadelemizin kalbinde, Anıtkabir'de anlatmak isterim. Sizi ve değerli ailenizi ağırlamaktan onur duyarım" ifadelerini kullanmıştı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU