Kızı görmeyi çok istedi, Yüksekovalı inşaat ustası Anıtkabir’in kardan maketini yaptı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Mehmet Şerif Karahan kızı için 10 gün uğraşarak kardan Anıtkabir ve Aslanlı Yol yaptı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Mehmet Şerif Karahan, kızının görmeyi çok istediği Anıtkabir ve Aslanlı Yol'un kardan maketini yaptı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle, çok istemesine rağmen 9 yaşındaki kızı Hira'yı Ankara'ya götüremeyen Karahan, Anıtkabir'in maketini yapmaya karar verdi. 

Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı ilçede, evinin bahçesinde biriktirdiği karla 10 günde Anıtkabir ve Aslanlı Yol'un maketini tamamlayan Karahan, kızının hayalini bir nebze de olsa gerçekleştirdi.

 

20210129_2_46610767_62032666.jpg
Kardan Anıtkabir'e de Aslanlı Yol'dan gidiliyor / Fotoğraf: AA

 

Maketin tamamlanmasıyla büyük mutluluk yaşayan Hira ve 4 yaşındaki kardeşi Muhammed Geylani, ellerinde Türk bayraklarıyla Aslanlı Yol'da yürüdü, merdivenleri çıktı.

Karahan, gazetecilere, kızının uzun zamandır Anıtkabir'i görmek istediğini ancak salgın nedeniyle götüremediğini söyledi. 

Hira'nın hayalini gerçekleştirmek için Anıtkabir'in maketini yaptığını belirten Karahan, "Evimin bahçesine kardan maket yapmaya başladım. 10 günde tamamladım. Kızım çok mutlu oldu. İçine girdi, etrafında dolaştı. Onun gözlerindeki mutluluk inanılmazdı." dedi.  

 

20210129_2_46610767_62032669.jpg
Hira kardeşi ile kardan Anıtkabir'de oynadı / Fotoğraf: AA

 

Hira Karahan ise Anıtkabir'e giden kuzeninin bu anısını kendisiyle paylaştığını anlatarak, "Kuzenim Anıtkabir'de çektiği fotoğrafları gösterdi. Bundan çok etkilendim. Çok büyük aslan heykelleri vardı, Aslanlı Yol vardı. Ben de merak ettim. Babama söyledim. O da kardan Aslanlı Yol ve Anıtkabir maketi yaptı. Çok mutlu oldum. En büyük hayalim Anıtkabir'e gitmek ve orayı dolaşmak." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş davet etti 

Haberin duyulmasının ardından Ankara Büşükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Hira ve ailesini Anıtkabir'i ziyaret etmek için Ankara'ya davet etti. Yavaş Twitter hesabından baba Mehmet Şerif Karahan'a hitap ettiği mesajında "Sevgili Mehmet, Bağımsızlığın, demokrasinin, adaletin önemini ve bir milletin verdiği mücadeleyi güzel kızımız Hira'ya, Milli Mücadelemizin kalbinde, Anıtkabir'de anlatmak isterim. Sizi ve değerli ailenizi ağırlamaktan onur duyarım" ifadelerini kullandı. 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU