CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "SSK" yanıtı: Açık 100 kat artmış

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Kemal Bey'in dönemindeki açığı söylüyor, kendi dönemindekini söylemiyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Z kuşağı bunları bilmiyor. Bunları gençlerimize hatırlatmamız gerekiyor. Bay Kemal SSK'nın başında olduğu dönemlerde ölülerimiz bile rehin alınıyordu" ifadelerine yanıt verdi.

Özel "Erdoğan, Z kuşağının eskileri bilmediğini, eskilerde Genel Başkanımızın SSK'yı batırdığını söylüyor. Z kuşağı cumhurbaşkanı da olsa bir partinin genel başkanı da olsa kimseden talimatla bir konuda kanaat sahibi olacak bir kuşak değil. Bir konuyu merak ettiklerinde dakikalar, saniyeler içinde bilgilere erişebilen ve bu konuda vicdan terazileri de hiç sapmayan bir kuşak. Bizim özendiğimiz, bir şey öğretmeye değil, bir şey öğrenmeye çalıştığımız gençler" diye konuştu.  

"Duble yol" örneği

Genel müdürlerin hükümetin aldığı kararları uyguladığını dile getiren Özel şöyle devam etti:

Erdoğan, kendi dönemiyle ilgili övünürken 'ben yapmadım genel müdürlerim yaptı' diyor mu? Mesela, 'duble yollar yaptık' diye övünürken dönüp 'aslında bu benim başarım değil, partimizin övüneceği bir durum yok. Karayolları Genel Müdürümüzü takdir etsin herkes' diyorsa SSK'nın geçmiş döneminden de o dönemin Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tutsun. Akıl yürüteceksek böyle yürütmek lazım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kendi dönemindekini söylemiyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde bugünkü parayla 4,5 milyar lira açık olduğunu, bugün SGK'nın açığının 407 milyar lira olduğunu anlatan Özel, "Açık 100 kat artmış. Kemal Bey'in dönemindeki açığı söylüyor, kendi dönemindekini söylemiyor" dedi. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU