Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın bıçaklanan "manevi kızı"nı ziyaret etti

Kanser tedavisi görürken Cumhurbaşkanı’nın "manevi kızım" dediği Göknur Damat, sosyal medya hesabında İmamoğlu için "Her şey çok güzel olacak" diye paylaşım yaptı, kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklandı

Göknur Damat, meme kanseri gören ve KOSGEB’ten çektiği kredi ile makyaj stüdyosu açtı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kanserle mücadelesi nedeniyle Damat'ı manevi kızı ilan etti. 
 


Göknur Damat, sosyal medya hesabında Ekrem İmamoğlu için herşey çok güzel olacak diye paylaşım yapıp İmamoğlu’na destek için 20 TL para yatırdı. 
 


Tekirdağ Odak Haber'deki habere göre, Göknur Damat “Sen misin cesur yürek” diyen ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından baldırından bıçaklandı. İmamoğlu, bugün Damat’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
 


“Bu Ekrem, Göknur meselesi değil”

Saldırıya uğrayan Göknur Damat’ı ziyaret eden İmamoğlu Tekirdağlılara çağrı yaptı:

“Bu Ekrem meselesi değil, bu Göknur meselesi değil. Bu memleket meselesi. Çaldılar kelimesini nasıl kullanırsınız. Ben sizin seviyenize inmeyeceğim oturup aynaya bakın. .. Ben babayım her şeyden önce. Bak Göknur burada, ben olsam Tekirdağlıların yerine kuyruğa girerim bu kıza geçmiş olsun demek için?”

"Göknur'a tercihinden dolayı saldırılması ve linç kültürünün toplumda yer etmesi başta siyasiler olmak üzere hepimizin sorunu.Herkes sözlerine ve eylemlerine dikkat etmeli."

İmamoğlu'na "23 Haziran için güvenlik önemi alıyor musunuz?" sorusu soruldu:

“Beni koruyan milyonlarca insan olduğunu hissediyorum. Ben bu sorumluluğun altından nasıl kalkarım diye her sabah aynaya bakıp birkaç dakika düşünüyorum. Yani Göknur’un bana yaşattığı bir sorumluluk. Bunlardan bir çıkarım elde etmek lazım. Benim güvenliğim İstanbullulara, vicdanlara emanettir. Güvenlik görevlileri gerekeni yapıyor, ayaklarına taş değmesin yanımızdalar ama milletin sevgisi bize koruyacak."

Ekrem İmamoğlu, ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir kişinin “Seçim neden iptal edildi?” sorusuna “Çok basit, çünkü çaldılar” diye yanıt veren Yıldırım’ı eleştirdi:

“Çaldılar kelimesini nasıl kullanırsınız ya? Bu ülkeye, bakanlık, başbakanlık yaptınız, meclis başkanlığı yaptınız. Eyy eski başkan çaldılar kelimesini nasıl kullanırsınız. Ben size laf yetiştirmem, sizin seviyenize inmeyeceğim, oturun aynaya bakın, çocuklarınıza bakın, insan olduğunuzu hatırlayın, kendinize çeki düzen verin. Ben babayım her şeyden önce.”

İmamoğlu’na Erdoğan’ın kullandığı “Daha güzel olacak” sözü de soruldu:

“İyi vesileler iyidir, En azından güzel cümlesini hatırladılar. Kullansınlar. Düne kadar terör örgütünün mesajıydı. Şimdi güzel olacak diyorlar. Bunu 15 yaşında bir çocuk buldu daha organik, güzel bir şey olabilir mi?”

Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir seçimi ile ilgili “küçük bir arıza” tanımlaması için ise İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Türkiye’de küçük değil çok büyük bir arıza çıktı, demokrasi arızasını çıkardılar, 23 Haziran’da halkımızla birlikte tedavi edeceğiz."



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU