MHP’li Yalçın’dan AK Parti’li Türkeş’e “azgın milliyetçilik” yanıtı: Siyasi suikast

Yalçın, Türkeş'in "sırtını yaslayacak yeni melce bulduğunu" ifade etti

Kolaj: Independent Türkçe

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in “Azgın milliyetçiliğin hiçbir fikri derinliği bulunmaz. Yarının Türkiye’siyle ilgili hiçbir fikri yoktur. Sözü de hareketi de salt kaba kuvvettir” sözlerine yanıt verdi.

Yalçın, “Azgın milliyetçilik’ kabilinden açıklamalar; sağduyuya, akla, mantığa ve izana mugayirdir. Türkiye’de kamu vicdanına sinmiş Ülkücü Hareketin toplumsal barış ve huzura kazandırdığı artıları yok sayan haksız bir bühtandır. Beka tehditlerinin her türlüsüne karşı azimli, caydırıcı ve kararlı bir duruş sergileyen MHP ve Ülkücü Hareket’in özgül ağırlığına hakarettir. En geniş manada Türk milliyetçiliği davasının yüksek itibarına düzenlenmiş bir siyasi suikasttır” dedi.

Türkgün gazetesine konuşan Yalçın, “MHP’ye zarar vermek maksadıyla partimizin varlık sebebi olan Türk milliyetçiliği davasına 'azgın' yaftasını yapıştırmaya cüret eden Tuğrul efendinin kerameti kendinden menkul bir 'azgın milliyetçilik' iddiası ortaya atması; bu hususta bir şey bildiğinin değil, sırtını yaslayacak ve ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir siyasi melce bulduğunun işaretidir” ifadesini kullandı.

Yalçın “Asıl azgınlığın” ise; “Geçmişini ve mensubu olduğu milletin vazgeçilmez değerlerini çirkinleştirme, değersizleştirme gayreti, küçük dünyevi hesaplar uğruna milletin etine aş erenlerin, Türk milliyetçilerini düşman belleyenlerin ekmeğine yağ sürmek” olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkeş ne demişti?
 

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu da olan Türkeş, TÜDEV’in resmi internet sitesinde “Azgın Milliyetçilik: 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde Dünya ve Türkiye’deki gelişmeler üzerine” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Yazısında hamaset eksenli milliyetçiliği “azgın milliyetçilik” olarak tanımlayan Türkeş, şunları söylemişti:

Etnik yahut kültürel bir “anti” tasavvur üzerinden kurgulanan hiçbir milliyetçiliğin varacağı nokta müspet olmaz, olamaz. Etnik köken-din-mezhep üçlüsü üzerinden bir “karşıtlık” zemininde yükselmek isteyen milliyetçilikler hüsrana uğramaya ve dahi hızlıca yere çakılmaya mahkûmdur. Tarih de akıl da sağduyu da böyle diyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU