Kaftancıoğlu: Gökhan Güneş'i kim kaçırdı ve neden bulunamıyor?

İstanbul Başakşehir’de sokak ortasında kaçırılan Gökhan Güneş'ten 20 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor

İstanbul Başakşehir'deki işyerine giderken indiği otobüsten kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan 23 yaşındaki Gökhan Güneş’ten 20 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendisinden henüz haber alınamayan Güneş hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Kaftancıoğlu yaptığı paylaşımda, “İstanbul’un orta yerinde bir işçi (Gökhan Güneş) kaçırıldı. Ve hala yetkililerden sürece dair bir açıklama yok. Gökhan Güneş’i kim kaçırdı ve neden Gökhan Güneş bulunamıyor hala?” diye sordu.

Emniyet’ten açıklama yapılmadı

Aile, Gökhan Güneş’in kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırıldığını iddia ediyor ve Emniyet’ten açıklama bekliyor. İçişleri Bakanlığı , Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlşüğü şu ana kadar 20 Ocak’tan bu yana kayıp olan  Güneş hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Sami Elvan: Çocuklarımızdan elinizi çekin

Günlerdir haber alınamayan Gökhan Güneş’in dayısı Sami Elvan, yeğeninin kaçırılmasından İçişleri Bakanı’nın sorumlu olduğunu belirterek, "Çocuklarımızdan elinizi çekin" dedi.

Sami Elvan, ANF'ye yaptığı açıklamada “Bir suçu varsa, Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları var, ona göre ifadesi alınır. 

"Nedir böyle insanları kaçırmak” diye sitem eden Elvan, Türkiye'de yaşanan atmosferi 1990’lı yıllara benzeterek, "Tekrar beyaz Toros dönemine mi dönüyoruz?" diye sordu.

Gökhan Güneş’in ablası: Polis kardeşimin yerini biliyor

Gökhan Güneş’in bulunması için İkitelli’deki Şehit Zeki Kaya Polis Karakolu önünde yapılan basın açıklamasında 12 kişi gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınanların arasında olan abla Nurhayat Güneş, “Kardeşim bulunana kadar bize haber verilene kadar durmayacağız” diyor.

Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görüştüğü bir müdürle arasındaki diyalogu aktaran abla Güneş, “Emniyet Müdürü’ne kardeşimi bulun dediğimde, ben Gökhan’ı bulacağım demedi. ‘En kısa sürede sana teslim edeceğim’ dedi. Bu da Gökhan’ın ellerinde olduğunu gösteriyor. O nedenle bir an önce kardeşimin akıbeti hakkında bilgi versinler. Bugün kardeşim, yarın bir başkası olabilir. Kamuoyu ses versin” diye konuştu. 

HDP çağrı yapmıştı

İstanbul’da sokak ortasında gündüz vakti kaçırılan Gökhan Güneş’in ailesi, çocuklarının bulunması için İnsan Hakları Derneği’ne başvurdu.

Güneş ile ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak, “Gökhan Güneş’in akıbetine ilişkin İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı başta olmak üzere iktidar yetkililerini derhal konu ile ilgili açıklama yapmaya çağırıyoruz” çağrısında bulundu.

 

Independent Türkçe, ANF

DAHA FAZLA HABER OKU