Uğur Mumcu’yu anma törenine katılan Kılıçdaroğlu: 28 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'nun katledildiği sokaktaki anma töreninin ardından açıklama yaptı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 28. yılında bombalı suikasta uğradığı ve adının verildiği sokaktaki evinin önünde anıldı. 

Uğur Mumcu Sokak'taki anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Bülent Kuşoğlu ve Ali Öztunç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, PM üyeleri, CHP'li bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Kılıçdaroğlu, tören öncesinde Mumcu'nun evinde eşi Güldal, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu ile görüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu ile birlikte katledilen gazetecinin anısına açılan sokak sergisini gezen ve Faili Meçhuller Anıtı'na karanfil bırakan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, anma töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

saygi.jpg
Mumcu ailesi ve Kılıçdaroğlu, Faili Meçhuller Anıtı'na ve Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfiller bırakarak saygı duruşunda bulundu / Fotoğraf: Twitter @UgurBayraktutan

Kılıçdaroğlu: O halktan birisiydi

Kılıçdaroğlu, "28 yıl önce onu sonsuza uğurladık. Binlerce kişi onu sonsuzluğa uğurladı. O sizden birsiydi. Halktan birisiydi. Bir  Kuva-i Milliye'ciydi. Araştırmacı gazeteciliği ondan öğrendik. Karanlıklara ışık tutmayı ondan öğrendik. Direnmeyi, kalpaklı Kuva-yi yi Milliye'ci olmayı ondan öğrendik. O karanlıklara ışık tutan birisiydi” dedi.

“Bizler var oldukça Uğur Mumcu da var olacaktır”

Uğur Mumcu katledildikten sonra suikasttaki bütün karanlıkların aydınlatılacağı, faillerin yakalanacağı ve  asıl faillerin üzerine gidileceğinin ısrarla dile getirildiğini  hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

28 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta. Ona bir borcumuz var. O ölmeden önce diyordu ki "Vurulduk ey halkım unutma bizi." Unutmayacağız. O bizim yüreğimizde. O bizim yüreğimizde o bizim kalbimizde. Onu unutmak mümkün değil. Ülkesini seven bayrağını seven herkes Uğur Mumcu'yu hiç unutmayacaktır. Uğur Mumcu, medyanın bir önderidir, bir lideridir, bir aydınlanmacısıdır. Dolayısıyla bir cumhuriyet değeridir. Onu unutmak mümkün değildir. Bizler var oldukça Uğur Mumcu da var olacaktır. "

Sosyal medyadan da anma mesajı paylaştı

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda da, "Cesaret ve ilkelerinden asla taviz vermeden aydınlığıyla karanlığın üzerine canı pahasına yürüyen usta araştırmacı, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'yu, karanlık güçler tarafından katledilişinin 28. yılında saygı, rahmet ve özlemle anıyorum" ifadesini kullandı.

CHP lideri öte yandan 20 yıl önce yine 24 Ocak tarihinde katledilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 14 yıl önce hayatını kaybeden Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem için de anma mesajları paylaştı.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Canı pahasına terörle mücadele eden gerçek bir halk kahramanı olan, hain bir suikasta kurban giden eski Diyarbakır Emniyet Müdürü şehit Ali Gaffar Okkan’ı aramızdan ayrılışının 20. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı. 

CHP lideri, İsmail Cem için de “İsmail Cem, başarılı bir gazeteci, memleket sevdalısı bir siyasetçi ve örnek bir devlet adamıydı. Eski Dışişleri Bakanımız  İsmail Cem’i aramızdan ayrılışının 14. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum” mesajını paylaştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU