Netanyahu, 3 hafta sonra BAE ve Bahreyn'i ziyaret edecek

Netanyahu’nun bir sözcüsü yaptığı açıklamada, Başbakanın iki ülke ile barış anlaşmasının imzalanmasının ardından iki ziyareti geçen yaz sonunda yapmak istediğini, ancak tarafların bakanlar düzeyinde ziyaretler gerçekleştirmeyi uygun bulduklarını belirtti

Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: Reuters

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 3 hafta sonra Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ve Bahreyn'e resmi bir ziyarette bulunacağı bildirildi. Ayrıca ziyaretin 9 Şubat'ta yapılacağı ve üç gün süreceği kaydedildi.

Netanyahu, söz konusu ziyaretine BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ve diğer yetkililerle görüşeceği Abu Dabi ile başlayacak.

Bu görüşmelerin ardından ertesi gün Dubai’ye geçerek BAE Başkan Yardımcısı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum ve bir dizi yetkili ve işadamıyla bir araya gelerek finans sektörü ve ekonomik ilişkilerle ilgili bir dizi toplantı yapacak.

Üçüncü gün Bahreyn'in başkenti Manama'ya geçecek olan Netanyahu, burada Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife ve Veliaht Prens Selman bin Hamad bin İsa Al Halife ile 6 saatlik bir görüşme yapacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail’deki siyasi kaynaklar tarafından dün (cuma) yapılan açıklamada, ziyaret takviminin tamamlandığı, ancak iki ülkede Kovid-19’un yayılmasıyla mücadele kapsamında izolasyon tedbirleri getirildiği takdirde ziyaretin muhtemelen daha önce iki kez olduğu gibi erteleneceği bildirildi.

Netanyahu’nun bir sözcüsü yaptığı açıklamada, Başbakanın iki ülke ile barış anlaşmasının imzalanmasının ardından iki ziyareti geçen yaz sonunda yapmak istediğini, ancak tarafların bakanlar düzeyinde ziyaretler gerçekleştirmeyi uygun bulduklarını belirtti.

Öte Yandan Netanyahu, iki barış anlaşmasını gerçeğe çeviren ilk İsrailli politikacı olmak istedi. Bu durum, İsrail'de, Beyaz Saray'da ve bu sürece öncülük eden eski ABD Başkanı Donald Trump'a yakın olan kişiler arasında eleştirilen bir konu oldu.

Buna rağmen Netanyahu, bakanlarına bu konuda bilgi verdi ve ofisindeki üst düzey yetkililerin ve bazı bakanlıkların yalnızca Bahreyn ve BAE ile değil, aynı zamanda İbrahim Anlaşmalarına katılan Fas ve Sudan ile de tüm temasları, ziyaretleri ve anlaşmaları imzalamasını sağladı.

Gözlemciler, İsrail Başbakanı’nın 23 Mart'ta yapılacak seçimlerden önce ziyaretleri gerçekleştirememekten endişe duyduğunu ve gazeteleri dolduran fotoğraflarda suçlamaların hedefi olduğu için Arap başkentlerinde karşılanan fotoğraflarla görüntülenmek istediğini düşünüyor.

Böylece Netanyahu, az deneyime sahip politikacılar karşısında kendisini bir barışçı olarak rakiplerine karşı öne çıkarmayı hedefliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU