Mansur Yavaş, EYT'lilerin GSS primlerini ödemeye başlayacaklarını duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, emeklilikte yaşa takılanların genel sağlık sigortası primlerini ödemeye başlayacaklarını duyurdu

Mansur Yavaş, 31 Mart seçimlerinden önce emeklilikte yaşa takılanların GSS primlerini ödeyeceklerini açıklamıştı / Fotoğraf: Twitter @mansuryavas06

Sosyal medya hesabından seçimden önce emeklilikte yaşa takılanların (EYT) yanında olacaklarına dair söz verdiklerini hatırlatan Yavaş, genel sağlık sigortası primlerini yeni kararname çıkana kadar ödemeye başlayacaklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter üzerinden paylaşım yapan Yavaş, “Genel Sağlık Sigorta primlerini yapılandırmayan ve Ankara’da yaşayıp belediyemize başvuranların GSS primlerini, yeni kararname çıkana kadar ödemeye başlıyoruz” bilgisini vererek “daima yanınızda olacağız” dedi.

Öte yandan Genel Sağlık Sigorta prim borcu olanların kamu hastanelerinden ücretsiz sağlık hizmeti alabilmeleri için 2020 yılı sonuna kadar tanınan süre sona erdi. GSS borcu bulunanlar, muayene ücreti ve reçete ücretinin tamamını ödeyerek sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyorlar. 

EYT nedir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ya da diğer bir ifade ile EYT, 1999 yılında emeklilik yaşını yükselten 4447 sayılı kanun ile ortaya çıktı. 8 Eylül 1999 tarihine kadar emeklilik şartı, kadınlar için 20, erkekler için ise 25 yıl sigortalılık şartı ile birlikte 5000 prim günüydü. 8 Eylül 1999 tarihinde çıkartılan kanun ile emekli olabilmek için yaş şartı getirildi.

Bu kapsamda olanlar uzun süredir emeklilik haklarının tanınması için Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında mücadele veriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU