Rabia Naz'ın babasından Anneler Günü mesajı: Annesine siyahlar bıraktınız

Evinin önünde yaralı halde bulunan ve hastanede hayatını kaybeden ancak ölüm sebebiyle ilgili şüphelerin devam ettiği 11 yaşındaki Rabia Naz'ın babası Twitter'dan yaptığı açıklamada "Annesine siyahlar bıraktınız" dedi

Fotoğraf: Twitter

Giresun’un Eynesil ilçesinde Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, Twitter'dan yaptığı açıklamada kızının ölümünün savcılar, emniyet ve siyasetçiler tarafından örtbas edildiğini söyleyerek "Özel mektup yazacakti annesine. Dünyanın en güzel sözlerini yazacaktı güzel yüreğinden. Akşam olunca gözleri parıldayarak gamzelerini göstererek 'Annem, iyi ki benim annem' diyecekti. Siz ne yaptınız alçak kişilikleri, o anneye siyahlar bıraktınız" ifadelerini kullandı. Vatan, şunları söyledi: 


Ne olmuştu?

11 yaşındaki Rabia Naz’ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşmeyle gerçekleştiği öne sürülürken, baba Şaban Vatan, kızına ilçe belediye başkanının yeğeninin kullandığı bir arabanın çarptığını, olayın üstünün örtüldüğünü iddia etti.

Baba Vatan, daha sonraki iddialarında AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığı iddiasında bulunmuştu. Giresun Başsavcılığı bu iddialar üzerine basına açıklama yapmış, soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğünü belirterek, iddiaları reddetmişti. AK Partili Canikli de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Rabia Naz’ın babasının iddialarını reddetmişti.

Şaban Vatan mahkemedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Son olarak mayıs ayı başında Görele Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Şaban Vatan, kızı Rabia Naz’ın olay günü saçında bulunan tokasıyla, delil olarak el konulan çamurlu çoraplarının Adli Tıp Kurumu'na gönderilen eşyalar arasında bulunmadığını bildirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU