Sakallarıyla ünlü Marvel karakterleri

Sakal, karakter tasarımında çok kritik bir öneme sahip olabiliyor

Sırasıyla Asgardlı Volstagg, Hulk Maestro ve Odin (Screen Rant)

Süper kahramanlar, suçluları durdurabilmek için onlara karşı sert davranmakla yükümlü. Bunu sağlama yolunda sakal adet zorunluluk. Bunu yaparken de hepsi kendine has bir tarz geliştirmiş durumda. Örneğin sakallarıyla en bilinen süper kahramanlardan Wolverine, Doktor Strange ve Iran Man'in ikonik tarzları onlarla özdeşleşmiş vaziyette. Ancak Marvel Çizgi Romanları'nda, onlar kadar havalı sakallara sahip süper kahramanlar mevcut.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harika bir karakter tasarlamada, sakallar zaman zaman çok kritik bir öneme sahip olabiliyor. Hatta iyi bir sakalın kendi başına hikayesinin bulunabileceği gibi bunu anlatabileceği düşünülüyor. Örneğin Star-Lord'un kirli sakalı, onun yumuşak huylu yönünü gösterirken Herkül'ün kendine has imajı, onun farklı bir zamana ait olduğunu anlatıyor.

Stranger'ın dikenli bıyığı gibi alışılmışın dışındaki seçimlerse, karakterin okuyucuların bildiği dünyadan farklı bir yerden geldiğini anlamasını sağlıyor. Marvel'ın Asgardian savaşçılarının sakallarıysa onların sadece mecazi olarak değil gerçek anlamda da viking olduğunu gösteriyor.

Çizgi romanların yanı sıra Marvel Sinematik Evreni'nin de yıldızları olan Iron Man ve Doktor Strange'in her ikisinin de kirli sakalı bulunsa da tarzları birbirinden farklı. Zengin iş insanı Tony Stark'ın bıyık ve çene arasında boşluk meydana getiren sakalı ve titiz tıraşı, hem "playboy" hem de "mağrur narsist" diye haykırıyor. Birçok kişi, bu özelliklerin aynı zamanda Iron Man'e ait olduğunu biliyor.

 

Marvel-Beards (1).jpg
Solda Iron Man ve Doktor Strange. Sağ üstte Herkül, altta Stranger ve Luke Cage

 

Doktor Strange'in keçi sakalıysa klasik tarzda. Bu sayede Doktor Strange hem günlük hayatında hem de mistik ustalık gerektiren durumlarda stilinden ödün vermeden mücadele edebiliyor.

Şimşek tanrısı Thor ise sakalına şekil verme, onu düzeltme veya stil sahibi olmakla hiç uğraşmıyor. Dağınık sakalı çenesinin üzerinde heybetlice duruyor. Zira Thor'un sakalının doğal hali bile çok az bakım gerektiriyor.

Kafasında tek bir kıl bulunmayan ancak yüzündeki sakallarıyla dikkatleri üzerine çeken Luke Cage'e çok az kişi benzemeyi başarabilir. Bu hemen hemen yenilmez süper kahraman, çizgi roman serilerinde zaman zaman değiştirilse de sakalı veya keçi sakalı genellikle kendisini korumayı başardı. Luke Cage'in yanındaysa Thor'un arkadaşı Asgardlı Volstagg var, özellikle de War Thor'a dönüşmüş haliyle. Onu da Hulk Maestro ve Odin'in sakalı sözlerinin de tanınan Thor'un babası Odin takip ediyor.

Peki Marvel Çizgi Romanları'nın en havalı sakalına kim sahip? Screen Rant'e göre bunun cevabı sadece bıyığı olan kahraman Dum Dum Dugan. SHIELD subayı, maçoluk seviyesi en yüksekte bulunan bıyığıyla iftihar etmesiyle biliniyor.

 

MARVEL-FACIAL-HAIR-2.jpg
Wolverine ve Dum Dum Dugan (Screen Rant)

 

Kafasında melon şapkayla dolaşan bu eski sirk çalışanı, aslında unutulmuş bir dönemin karikatürü. Ancak casusluk, keskin nişancılık ve gizli androidler alanlarındaki uzmanlıkları sayesinde, kimse onun garip tarzıyla dalga geçecek cesareti kendisinde bulamıyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU