Teksas Başsavcısı ilk günden gözdağı verdi: "Biden yönetiminin yasadışı eylemleriyle savaşacağım"

Ken Paxton, yeni yönetimi tebrik eden açıklamasında uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi

Joe Biden 20 Ocak'ta düzenlenen törenle ABD'nin 46. başkanı oldu (AP)

Teksas Başsavcısı Ken Paxton, yeni ABD Başkanı Joe Biden'ı tebrik ettiği mesajında yeni yönetimin yasadışı ve anayasaya aykırı adımlarıyla sonuna dek savaşacağını belirtti.

Paxton resmi Twitter hesabından paylaştığı yazılı açıklamaya ılımlı bir tonla başlayarak "Tebrikler Başkan Biden. Göreve başlama gününde ülkemiz için en iyisini diliyorum" dedi.

Başsavcı aynı metinde ayrıca, "Yeni yönetimin anayasaya aykırı ve yasadışı birçok eylemine karşı savaşacağıma, Teksaslıların haklarını ihlal eden federal hilelerle mücadele edeceğime ve yönetimin kanunsuzluğuna karşı büyük bir kontrol görevi üstleneceğime dair Teksaslı ve Amerikalı dostlarıma söz veriyorum. Önce Teksas! Her zaman Kanun ve Nizam!" ifadelerini kullandı.
 


İçinde yeni yönetime ikazlar barındıran bu açıklama, Biden'ın Washington DC'de ABD Yüksek Mahkeme Başkanı John Roberts'ın idaresinde yemin ederek resmen göreve başlamasından yalnızca iki saat kadar sonra geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden görevdeki ilk gününde bir dizi başkanlık kararnamesine imza atarak, selefi Donald Trump'ın aldığı bazı önlemleri tersine çevirirken, koronavirüs salgını, çevre ve göç gibi birçok meseleye dair meselelerine dair kararlar almıştı.

Russia Today'in (RT) haberine göre, Senato ve Temsilciler Meclisi'nde bazı üyeler yeni yönetime çoktan zeytin dalı uzatırken, birçok isimse Biden'ın gündemine itiraz etmeyi sürdürerek ilk konuşmasında verdiği "birlik" mesajına karşı çıktı.

Teksas Senatörü John Cornyn, Biden'ın Keystone XL petrol boru hattı projesini iptal etme planına tepki göstererek, böyle bir adımın sektörü daha da kötü bir duruma sokacağını söyledi.

Temsilciler Meclisi'nin Teksaslı üyesi Dan Crenshaw'un sözcüsü de "Biden'ın ilk günkü eylemleri ve imzalamayı planladığı kararnamelerin listesi, kesinlikle Temsilci Crenshaw'un görmek isteyeceği türden bir tevazu ve birlik duygusuna işaret etmiyor" dedi.

Cumhuriyetçi seçmenlerin büyük bir kısmı Biden'ın seçim galibiyetini yasadışı görüyor ve parti üyelerinin neredeyse yarısı da Trump'ın yarışı "meşru bir şekilde kazandığını" ve Biden'ın "hileli" bir zaferle başkanlık koltuğuna oturduğunu savunuyor.


Independent Türkçe, Russia Today

DAHA FAZLA HABER OKU