Cahit Berkay ve Parla Şenol'un ödülü alamama nedeni "HerŞeyÇokGüzelOlacak" paylaşımı mı?

İki sanatçı da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, önce ödül için davet edildiklerini ardından ise farklı nedenlerle vazgeçildiğini söyledi

Sinema sanatçısı Parla Şenol, Türkiye Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM) tarafından verilecek ödülün geri çekildiğini açıkladı.

Gerekçe olarak da Ekrem İmamoğlu’na destek vermesini gösterdi. 

Parla Şenol Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları dedi:
 


Sadece Parla Şenol değil, benzer bir duyuru da Moğollar'ın solisti Cahit Berkay'dan geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Berkay, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği tarafından “Türk Sinemasını Geleceğe Taşıyanlar” adlı ödül gecesinde ödül almak üzere davet edildiğini ancak Ekrem İmamoğlu’na destek veren bir paylaşımda bulunmasının ardından ödülünün başka bir gecede verilmek istendiğini açıkladı: 

“Yeşilçam tedrisatından geçmiş bir müzisyenim. Misafir olduğum yerde ev sahibini zor durumda bırakmam. Katılmamdan çekinmeseler SESAM’daki arkadaşlar da görecekti. Sinema adına hiçbir şey üretemeyenler, keşke Yeşilçam’ın, o naif sinema günlerinin mirasına sahip çıkabilselerdi” 

Parla Şenol beni "listeden çıkardılar" dedi ama SESAM'dan Cahit Berkay'a sunulan gerekçe "konuşma süresi" çözüm ise ödülün 2 ay sonraki başka bir törende verilmesi.

Berkay süreci Twitter paylaşımlarından anlattı:  
 


İki sanatçının sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların ardından yanıt almak ve konuyla ilgili soru yönetmek için ulaşmaya çalıştığımız SESAM'dan bir açıklama gelmedi.


Independant Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU