Mahir Ünal'ın Demirel hakkındaki sözlerine DP'den tepki geldi, #özürdilemahirünal TT oldu

AK Partili Mahir Ünal, Süleyman Demirel için “vesayetin sigortası” ifadesini kullanmıştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Yozgat İl Kongresi'nde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında sarf ettiği sözler tartışma yarattı.

Uysal: AKP devleti çökertmenin hesabını versin

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “AKP önce FETÖ ile işbirliği içinde ‘devleti ele geçireceğiz’ diyerek devleti çökertmenin hesabını versin” diyerek Mahir Ünal’ın sözlerine tepki gösterdi.

 “Demirel’in demokrasi mücadelesi, bu mühtedi demokratların mücadelesi gibi, 3 günlük zindan mazisinden ibaret değil” diyen Uysal attığı tweetlerde şu ifadeleri kullandı:

“Mühtedi demokrat’ AKP için demokrasi, konjonktürel bir program! Aynası iştir kişinin, görünür rütbe-i aklı eserinde! Demokraside küme düşmüş, hukuksuzlukta zirve yapmış bir yere getirdiniz Türkiye’yi! Söz bitmiş şimdi beyhude çabayla yerim dar diye laf üretmeyin!

Cumhurbaşkanımız, liderimiz Süleyman Demirel’in demokrasi mücadelesi, bu mühtedi demokratların mücadelesi gibi, 3 günlük zindan mazisinden ibaret değil, bedeli Yassıada’da, İmralı’da idam sehpalarında, Hamzakoy’da, Zincirbozan’da ödene ödene gelmiş bir mücadeledir”

Süleyman Demirel’in darbecilerle mücadele ederek, yeri geldiğinde ABD üslerini kapatarak milli iradenin hakkını verdiği belirten Uysal, Mahir Ünal’ın sözleri için, “Tevil götürmez bir zırvalık kabilinden lafazanlıkla ülkenin yuvarlandığı çukuru zihin bulandırarak örtme çaresizliğini dışa vurmuş” ifadelerini kullandı.

Uysal, “AKP önce FETÖ ile işbirliği içinde ‘devleti ele geçireceğiz’ diyerek devleti çökertmenin hesabını versin! AKP, yıkım mühendisliği ile TC Devletini getirdikleri yerin hesabını bir gün elbet bu millete verecektir!” dedi.

Enginyurt: Demirel adamlığının zekatını verse size 40 yıl yeter

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Demirel size çok ağır gelir. Süleyman Demirel üzerinden çirkin yalan yakışmamış” açıklamasında bulundu.

Enginyurt, bir başka paylaşımında ise, “Süleyman Demirel, Rahmeti Rahmana ulaşmış bir devlet adamıdır. Adamlığının zekatını verse, size 40 yıl yeter” ifadelerini kullandı.

Öte yandan DP teşkilatlarının ve vatandaşların da  Mahir Ünal’ın sözlerine tepki gösterirken, #özürdilemahirünal etiketi Twitter’de TT listesine girdi.

Mahir Ünal ne demişti?

Mahir Ünal, muhalefetin “Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı” çağrısının hukuki değil siyasi olduğunu savunarak "Bunlar milletin kendilerini iktidar yapmayacağını bildikleri için milletle mücadelelerine ve milletinin iradesinin temsilcisi olan siyasetle mücadeleye devam edeceklerdir. O yüzden hala vesayet aklıyla düşünüyorlar. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıymış. Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığı hukûkidir, siyasi değildir. Siyasi olarak mücadele etmiş, milletin önüne çıkmış, milletten oy almış, siyaset yapmış bir Cumhurbaşkanı, millet iradesini temsil ediyor demektir. Dolayısıyla bunlar siyasi olarak tarafsız Cumhurbaşkanı isteyerek aslında ne istiyorlar? Geçmişte vesayetin sigortası durumunda olan Cumhurbaşkanları vardı ya, Süleyman Demirel diyor ki; 28 şubatla ilgili boyun eğmek zorundaydım. Neden? Çünkü telefon ettiler, tankları çıkarıyoruz dediler ben de 28 Şubat'a razı olmak durumunda kaldım diyor. Biz böyle bir Cumhurbaşkanı istemiyoruz, biz milletin emanetini ölümüne savunan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU