Rusya’dan yeni ABD yönetimine mesaj: Karşılıklı saygıya dayalı diyaloğa açığız

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Biden döneminde ABD ile ilişkilerde ani iyileşme beklemediklerini kaydetti

Fotoğraf: Reuters

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ülkesinin seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden’in yönetimiyle karşılıklı saygıya dayalı diyaloğa hazır olduklarını bildirdi.

Zaharova, Rossiya 1 televizyonuna yaptığı açıklamada, Biden döneminde ABD ile ilişkilerde ani iyileşme beklemediklerini kaydederek, “Genel olarak iyileşme öngörülmüyor, çünkü aynı insanlar ve tezlerini değiştirmediler” diye konuştu.

Zaharova, “Normal, karşılıklı saygıya dayalı diyaloga açığız” ifadesini kullandı.

ABD’deki siyasi krizi ve Başkan Donald Trump destekçilerine yönelik baskıyı değerlendiren Zaharova, “Bugün her bir Amerikalıyı etkileyen derin krizin dünyanın en güçlü, en büyük ve en kapsamlı askeri bütçeye sahip ülkede” yaşanmasının endişe verici olduğunu dile getirerek bu konuyla ilgili şu yorumda bulundu:

Yasa dışı yaptırımları diğer ülkeleri yönetme aracı olarak Batı dünyasının uygulamasına sokan ABD’ydi. Tam da bu yüzden, tam da bu ülkenin dünya genelinde baskıcı politika izliyor olmasından ve bugün bu politikayı kendi vatandaşlarına da yönelik uygulamasından şimdi orada yaşanan süreçlerden dolayı endişeliyiz.

“Gerçekliğe hoş geldiniz”

Halihazırda sosyal medya aracılığıyla, Trump destekçisi Amerikalılardan aldığı en popüler sorunun, “Rusya vatandaşlığını nasıl alabiliriz?” olduğunu söyleyen Zaharova, “Gerçekliğe hoş geldiniz” diye ekledi.

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, 20 Ocak'ta yemin ederek göreve başlayacak.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU