Furkan Vakfı’ndan Ankara’da dağıtılan bildiri hakkında açıklama: Alakamız yok

"Karanlık birtakım ellerin yine kirli emeller peşinde olduğu ve bizi zan altında bırakmaya veya yeni bir operasyon daha yaptırmaya çalıştıkları ortadadır"

Fotoğraf: Twitter

Ankara'da bazı binaların kapılarına bırakılan şeriat çağrısı içerikli bildirilerin Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından dağıtıldığı iddia edildi.

Dağıtılan bildirilerde ismi geçen F.S. isimli şahsın Furkan Vakfı ile bağlantısı olduğu iddiasına vakıftan açıklama geldi.

Söz konusu iddiaları yalanlayan Furkan Vakfı’nın açıklaması şöyle:

Bu gece 00.30 sularında “içeriğinde şeriat istemi bulunan bir bildirinin Ankara’da bazı evlerin kapılarına bırakıldığı, şeriat çağrısı yapan bildiri olarak medyaya yansıyan bu bildirinin Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi ile ilişkilendirildiği” iddiasını içeren haberlerin yayıldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Karanlık birtakım ellerin yine kirli emeller peşinde olduğu ve bizi zan altında bırakmaya veya yeni bir operasyon daha yaptırmaya çalıştıkları ortadadır. Bazı haber sitelerinin de konuyu araştırmadan mal bulmuş mağribi gibi bu asılsız haberin üzerine atladıkları görülmektedir. Bu da karanlık bir yerden düğmeye basıldığının açık göstergesidir. 

Kapılara bırakılan söz konusu bildiride Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmalarından kesitler olduğunu öğrendik. Sözü geçen konuşma ile bildirinin konusunun hiçbir alakası yoktur. Sadece bizimle bağlantı kurulmasını sağlamak için oradan alıntılama yapıldığı açıktır. Gerek bildirinin altında adı geçen F. S (Fatih Sadri) nin ve gerekse BU TUZAK BİLDİRİNİN ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ, FURKAN VAKFI, TV FURKAN VE FURKAN GÖNÜLLÜLERİ İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR. 

Bildiride özetle şu ifadeler yer almıştı:

Türkiye de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920'lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah'a değil millete verilmiştir. Hatta Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye de şeriat yani Kuran Kanunları değil (insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar) geçerli. Demokrasi de, laiklik de İslama tamamen ters olan küftir sistemleridir.

Gelelim oy verenlere: oy verenlerde laikliğe ve demokrasiye bağlı kalacaklarına dair yemin edecek olan ve Allah'ın indirdiği hükümlerle hüküm vermeyecek olan kimselere oy verip devletin başına idareci olarak getirdiklerinden dolayı imandan çıkarlar, Başka bir ifade ile demokrasi partilerle ayakta durur, paılilerde oylarla ayakta durur. Küfür sistemini ayakta tutmak kafirliktir. İmanı bozan şeyler sadece partilerde mevcut sayılmasın. Günümüz okullarında da mevcuttur, Ders kitaplarında Atatürk'ün İslama zıt o|arak yaptığı devrimler iyi bir şeymiş gibi öğretiliyor. Mesela Şeriat bizi geri bıraktı. En iyi yönetim Demokrasidir. Laikliktir. Arap harfleri karma burma olduğu için harf devrimi yapıldı. Latin harfleri getirildi. Kadın ve erkek kıyafetleri değiştirildi. Zina, faiz, içki daha bir çok şeyler serbest bırakıldı. 23 Nisan, l9 Mayıs, 29 Ekim gibi günler bayram olarak kutlandı. Çünkü bu günlerde hakimiyet hakkı millete verildi. Yani şeriat kanunları kaldırıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU