Akşener: Sayın Erdoğan seçilemeyeceğini gördüğü için ittifakını genişletmeye çalışıyor

Katıldığı televizyon programında konuşan Akşener, erken seçim tartışmalarına değinerek, "Haziran 2021'de seçim bekliyorum. Kendi öngörüm bu. Bir okuma, bilgi değil. Atılan adımlar" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KRT TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Düzenlediği esnaf ziyaretlerine ilişkin konuşan Akşener, vatandaşın gündeminin ekonomik sorunlar olduğunu söyledi.

Vatandaşların gündemdeki tartışmalarla ilgilenmediğini belirten Akşener, "Sözde Cumhurbaşkanı’nı soran olmadı, darbeyi soran olmadı. Sorulmuyor bizim partimizin içinde kongreden sonra sorunlar yaşadık. Bazı arkadaşlarımız haklıydı bir kısım normalin üzerinde tepki verdi ama onunla ilgili de soru sorulmadı. Bütün ilçelerde EBA ile ilgili kadınlar kulağıma eğilip tablet istediler. Nakit para isteyen yok gıda, tablet, iş. 3600 ek gösterge, atanamayan öğretmenler, EYT’liler, işsiz gençler geliyor bize" dedi.

"AK Parti yöneticileri siyasetten koptu"

İnsanlar gündemdeki kavgalardan bıktığını söyleyen Akşener şöyle devam etti:

CHP seçmeni de huzur istiyor, Ak Parti seçmeninde de aynı şey var huzur istiyor. Toplumun çok kesimini temsil eden gruplardan randevu isteniliyor bunu paylaşın diye. Bizim milletin kürsüsü çalışmamız oldu. Onun da kestiler yayınlarda yayınlatmadılar. Ak Parti yöneticilerinin dünyadan koptuğunu düşünüyorum. Ben olsam bunun önünü kesmezdim tam tersine davranırdım. O insanların milletin kürsüsünde dile getirdiği şeyleri yapmaya çalışırdım. Onların yapılmaması inanılmaz tepki topluyor, siyasetten koptu hepsi.

"Erdoğan'ı göreve davet ediyorum"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın saldırıya uğramasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener şunları kaydetti:

Benim danışmanım Murat İde saldırıya uğradı, Yavuz Selim Demirağ o saldırıya uğradı, Sebahattin Önkibar saldırıya uğradı, Yurdagül Şimşek’in evi basıldı, Murat Ağırel, en son sayın Selçuk Özdağ öldüresiye sopa yedi, Ahmet Takan saldırıya uğradı Afşin Hatipoğlu. Bunların tamamının ortak özelliği pusu olması. Bu derece namertlik yoktu pusuyla adam dövülmez bir kişiye beş kişi birden olmaz asıl vahim olan bir yanı da bu. Ben Sayın Süleyman Soylu’yu göreve davet ettim. Sonra Davutoğlu’nun bir konuşmasını dinledim o daha haklıydı o Sayın Erdoğan’ı görevi davet etti. Ben de bu işlerle ilgili Sayın Erdoğan’ı göreve davet ediyorum. Balık baştan kokar. Biz bu işi ben sizden daha iyi yaparım diyerek yola çıkan kadrolarız. Bugün bir siyasetçi dövülüyorsa, gazeteciler dövülüyorsa, Ana Muhalefet Partisinin lideri linçe uğruyorsa böyle bir şey olamaz. Halbuki başbakanlığını Sayın Erdoğan Sayın Baykal’a borçlu. 17-25 Aralık arası konuşan herkesi dayak bekliyor. 

"Erdoğan seçimleri kesinlikle kazanamayacak"

Akşener erken seçim ve ittifak konularına da değindi.

Bir sonraki seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilemeyeceğini savunan Akşener, Erdoğan'ın bu nedenle ittifakları genişletmeye çalıştığını söyledi.

Akşener şöyle devam etti:

Sayın Erdoğan seçilemeyeceğini görüyor, ittifakın oyu yetmiyor. Oğuzhan Asiltürk’ü çok sayar ve severim. Bir gün karşılaştık Necmettin Bey’le şakalaştılar; biz alalım Meral hanımı dört milletvekili verelim diye. O da o bizim kıymetlimiz falan dedi. Onu ziyaret etmek konusunda herhangi bir korun yok gitmelidir zaten Sayın Erdoğan. Üçünün oyunun yetmediğini gördü seçim için genişletmeyi düşündüğünü görüyorum. Saadet Partisi’ni almaya çalışıyor. 

Deva ile Gelecek Partisini seçime sokmamak oy kaybına sebep olur. Türkiye’de yargı yerle bir edildi. Zorla kimse oturamaz orada. Yoldan çıkanı demokrasiye aykırı davranana müsaade etmek bu millet. Korkan korkutmaya çalışır ama onun ölçüsü kaçtığı zaman o korku duvarı bir yıkılır 800 bin farkla Ekrem bey alır. Açlık çeken dahi sabrediyor şu anda. 

Akşener, "erken seçim" tartışmalarıyla ilgili ise, "Haziran 2021'de seçim bekliyorum. Kendi öngörüm bu. Bir okuma, bilgi değil. Atılan adımlar ona doğru. Erdoğan'ı tanıyan bir şahıs olarak söylüyorum. Biden'ın karşısına seçilip oturmayı arzu edecektir" dedi.

"Özdağ bütün açıklamarında hem partiyi hem beni hedefe koydu"

İYİ Parti'den ihracı mahkeme kararıyla durdurulan Ümit Özdağ'ın açıklamalarıyla ilgili gelen bir soruya da cevap veren Akşener, "Sayın Özdağ bütün açıklamalarında hem partiyi hem beni hedefe koydu vurgu geçti. Ben onu hakaret eden tek kelime etmedim. Saygı göstermenin önemli olduğuna inanırım, o saygıyı hiçbir zaman görmedim. Benim makamım bunlara bakma makamı değil. Ben Genel Başkanım aynı tavrı sürdürmek zorundayım ne olup ne bittiğini vatandaş görecek" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU