Trump’ın azli için oy veren Cumhuriyetçi: Hayatımız tehlikede, çelik yelek alıyoruz

Peter Meijer, "Burada kontrolün olmadığına dair bir hissiyat hakim” diye konuştu

MSNBC kanalına konuşan Meijer, kendisinin ve Trump’a karşı oy veren diğer Cumhuriyetçilerin hayatlarından endişe ettiklerini söyledi (Twitter/MSNBC Live with Hallie Jackson)

ABD Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada Başkan Donald Trump’ın azledilmesi lehine oy kullanan Cumhuriyetçi parlamenterlerden Peter Meijer, öldürülmekten korktuklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MSNBC kanalına konuşan Michigan temsilcisi Meijer, kendisinin ve Trump’a karşı oy veren diğer Cumhuriyetçilerin hayatlarından endişe ettiklerini belirterek “Çoğumuz programını değiştiriyor ve çelik yelek satın alıyoruz” dedi. Meijer, “Bu noktaya gelmemiz üzücü. Birilerinin bizi öldürmeye çalışabileceğini düşünüyoruz. 6 Ocak’ta olanları gördük ve şu anda Washington D.C.’de 20 bin ulusal muhafız var. Burada kontrolün olmadığına dair bir hissiyat hakim” diye konuştu.

Cumhuriyetçi Kongre üyesi, şunları söyledi:

Gelecekte ne olacağını bilmiyoruz. 200 yılda ilk defa Kongre’nin istila edileceğini beklemiyorduk. Bu benzersiz bölünme ve nefret korkusunun hakim olduğu ortamda, her senaryoyu hesaba katmalıyız.

Meijer, daha önce azil kararına verdiği destekle ilgili “Trump anayasal süreci sekteye uğratmaya çalışarak yeminine ihanet etti” demişti.


Independent Türkçe, RT, USA Today

DAHA FAZLA HABER OKU