MSB kararıyla iki askeri hakim meslekten ihraç edildi

FETÖ ile irtibat veya iltisaklı olduğu belirlenen iki askeri hakim subayın meslekten çıkarılmalarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Hakimler Komisyonu, hakim albay Cihan Osman Çelik ve hava hakim üsteğmen Doğan Turan'ı oy birliğiyle meslekten çıkardı / Fotoğraf: AA

Buna göre Milli Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Hakimler Komisyonu, hakim albay Cihan Osman Çelik ve hava hakim üsteğmen Doğan Turan'ı oy birliğiyle meslekten çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kararda, Çelik'e ilişkin Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 10 Aralık 2019 tarihli hükmü, FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla mahkumiyetine dair gerekçeli kararı ve karara ilişkin dava dosyası; Turan'a ilişkin ise FETÖ/PDY üyeliği suçundan halen İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasındaki bilgi, emare ve delillerin değerlendirildiği kaydedildi.

 

kara.jpg
Oy birliği ile verilen kararda Hulusi Akar'ın da imzası var / Fotoğraf: Resmi Gazete

 

Kararda, tüm tespitler ve hukuki değerlendirmeler dikkate alınarak iki askeri hakim subayın, FETÖ'yle irtibat ve iltisaklarının bulunduğu değerlendirildiği ve meslekten çıkarılmalarına karar verildiği belirtildi.

FETÖ bağlantısı nedeniyle TSK’dan 20 binden fazla personel ihraç edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ bağlantısı nedeniyle TSK’dan toplam 20 bin 610 personelin ihraç edildiğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU