Ücretsiz izin ödeneğine zam geldi

39.24 TL olarak ödenen desteğe yüzde 21.56 oranında artış yapıldı

Fotoğraf: AA

İşsizlik sigortası kanunun geçici 24, 27 ve 28'inci maddelerinde belirlenen destek ödemesi tutarları asgari ücret artış oranı olan yüzde 21.56 artırıldı.

Karar Resmi Gazete'de yayımlanırken Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ilgili arrtışın nakdi ücret desteğine, istihdama dönüş teşvikine ve artı istihdam teşvikine yansıtılacağını söyledi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, işsizlik sigortası kanununun geçici 24. madde kapsamında günlük 39.24 TL olan ücretsiz izin nakdi ücret desteği, geçici 27 madde (a) bendi kapsamında günlük 44.15 TL olan işveren SGK primi desteği, (b) bendi kapsamında işe alınan ancak ücretsiz izne ayrılan çalışanlara günlük 39.24 TL olarak ödenen nakdi ücretsiz izin desteği, (c) bendi kapsamında hiçbir geliri olmayanlara sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik kanununca verilen günlük 34.34 TL nakdi ücret desteği asgari ücret artış oranında artırıldı.

Kararla ayrıca, işsizlik sigortası kanununun geçici 28. maddesi birinci fıkrasında, 44.15 TL olarak öngörülen işveren SGK prim teşviki desteği ile aynı madde kapsamında işe alınarak işveren tarafından ücretsiz izne ayrılanlara günlük 39.24 TL olarak ödenen nakdi ücret desteği de asgari ücret artış oranında artırıldı. Yeni destek oranları, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU