Belhanda için 'bedevi' diyen Galatasaray Disiplin Kurulu Üyesi görevi bıraktı

Balhanda, “Galatasaray'ın bir disiplin kurulu üyesi tarafından 'bedevi' olarak tanımlanıyoruz. Bu ırkçılık ne zamana kadar sürecek?" diyerek tepki göstermişti

Belhanda, yapılan paylaşıma "Bu ırkçılık ne zamana kadar sürecek?" tepkisini göstermişti / Kolaj: Independent Türkçe

Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda için "Bu bedevi ile mi sözleşme uzatılacak?" diyen Galatasaray Disiplin Kurulu Yedek Üyesi Cem Emiroğlu istifa etti. Irkçı paylaşımının ardından tepki toplayan Emiroğlu'nun istifası için kulüpten açıklama yapıldı ve "Galatasaray Spor Kulübü Disiplin Kurulu Yedek Üyesi Cem Emiroğlu görevinden istifa etmiştir. Kendisine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" denildi. 

Emiroğlu, Galatasaray'ın ligde 4-3 yenildiği Konyaspor maçından sonra sosyal medya hesabından Belhanda için "Bu bedevi ile mi sözleşme uzatılacak?" demişti.

Younes Belhanda da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cem Emiroğlu'na tepki göstererek, "Bu, kabul edilemez. İlk olarak bir hakemin ırkçı ifadesine maruz kaldık. Şimdi de Galatasaray'ın bir disiplin kurulu üyesi tarafından 'bedevi' olarak tanımlanıyoruz. Bu ırkçılık ne zamana kadar sürecek? Kökenlerimi asla inkar etmeyeceğim. Kesinlikle bir bedeviyim ama takımını severek temsil eden bir bedeviyim" ifadelerini kullanmıştı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU