CHP Sözcüsü Öztrak'tan Bahçeli'ye tepki: Hezeyan içinde sarf edilmiş sözlerini ciddiye almıyoruz

Öztrak, “İpe sapa gelmez değerlendirmelere cevap vermeyi doğru bulmuyorum” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları hakkında sarfettiği "Sayın Cumhurbaşkanı'na 'sözde' demek Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir" sözleri hakkındaki soru üzerine, “Bahçeli'nin partimiz hakkında hezeyan içinde sarf edilmiş sözlerini ciddiye almamız, ipe sapa gelmez değerlendirmelere cevap vermeyi doğru bulmuyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın açtığı 1 milyonluk dava

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'sözde' ifadesi nedeniyle açtığı 1 milyon TL'lik dava için, "Bu Genel Başkanımız hakkında açtıkları kaçıncı dava? Onlar dava açmaktan, Genel Başkanımız da dava kazanmaktan yorulmadı" dedi. 

"Türkiye, 180 ülkenin değerlendirildiği Basın Özgürlüğü Endeksi’nde, 2020 itibariyle 154. sırada. Kongo bu ligde bizim dört sıra üstümüzde. Rakiplerimiz Brunei, Ruanda gibi ülkeler. 2020’de de gazetecilerimiz, ciddi baskılarla, karşı karşıya kaldı. 68 gazeteci 2021’e cezaevine girdi" diyen Öztrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

“Saray gibi düşünmeyen herkes terörist”

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar ve Canan Kaftancıoğlu hakkındaki “terörist” suçlamalarına tepki gösteren Öztrak,  “Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan, AK Parti Genel Başkanının, birine ya da birilerine hakaret etmediği tek bir gün yok. Saray gibi düşünmeyen herkes terörist. Saray; Bu ülkede gazetecileri terörist ilan etti. Nobel ödüllü edebiyatçılarımızı terörist ilan etti. Soğan deposu sahiplerini terörist ilan etti. Elinde doları, avrosu olan vatandaşlarımızı terörist ilan etti.  Anayasa referandumunda “Hayır” oyu verenleri terörist ilan etti.  Mahalli İdare seçimlerinde, Millet ittifakına oy veren yurttaşlarımızı terörist ilan etti.  Şimdi de Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasına tepki gösteren öğrencileri terörist ilan ediyor. Bu gidişle bu ülkede, terörist iftirasına muhatap olmayan kimse kalmayacak” dedi.

"Milletin payına askıda kuru ekmek, yandaşların payına ballı börek”

TÜİK’in açıkladığı işsizlik verilerine değinen CHP Sözcüsü Öztrak, “Son altı aydır iş göremez hale geldiği için, iş gücü piyasasından çekilen yurttaşlarımızın sayısı,  1 milyonun üzerinde artıyor. Bu, iş gücümüz üzerinde, pandeminin yıkıcı etkisini de gösteriyor. Peki, Saraydakilerin bunlardan haberi var mı? Hayır! Çünkü Saray’da oturanların keyfi yerinde… Onların evlerine üçer beşer ballı maaşlar giriyor. Sarayın yandaş havuz müteahhitleri, Dolarlı, Avrolu garantili projelerden paraların tıkır tıkır tahsil ediyor. Bu saray rejiminde, Milletin payına askıda kuru ekmek, yandaşların payına, milletin kesesinden ballı börek” diye konuştu.

chpbasin.jpg
CHP Sözcüsü Öztrak, Erdoğan'ın Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüşmesine tepki gösterdi / Fotoğraf: CHP Basın

 

“Sorumlu Saraydır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüşmesine dair fotoğrafı gösteren Öztrak, “Bu fotoğrafta; tek kuruş borcu olmayan, kasasında milyarlarca lirası olan Türk Telekom’u soyan, Lübnanlı Hariri ailesinin bir ferdi var. Bu aile Hazine’ye, Telekom’un özelleştirme bedelini, Türk bankalarından borç alıp ödedi. Sonra milyarlarca dolarlık temettü gelirini, Türkiye’den Lübnan’a kaçırdı. Bizim bankalara 3,5 milyar dolarlık kredi borcu taktı.  Bu borcu, Türk Telekom’un üzerine yıkıp, kaçıp gitti. Yani Hariri ailesi; tek bir kuruş ödemede “Tarlanın taşıyla, Tarlanın kuşunu vurdu.” Ve tarlayı korumakla görevli Yönetim Kurulu üyelerinin hepsi, Bugün Beştepe Sarayında. (Fuat Oktay, Yiğit Bulut). Bugün milyonlarca öğrencimiz internete ulaşamıyorsa, Avrupa’nın en düşük internet hızına sahip ülkelerinden biriysek, sebebi işte bu vurgundur. Bir sorumlusu da bu vurguna göz yuman Saray’dır” dedi.

Nasrettin Hoca fıkrası gibi

Sayıştay’ın Ziraat Bankası hakkında yazdığı raporda yer alan tahsil edilemeyen 1.6 milyar dolarlık kredi hakkında konuşan Öztrak, “Ziraat Bankası’na, 1 milyar 637 milyon dolarlık kredi karşılığında,  Teminat olarak verilen Turkcell hisse payı ise yüzde 13,8. Şimdi İsveç firmasının elindeki; yüzde 24 Turkcell hissesi ancak 530 milyon dolar ederken, Ziraat Bankası’ndak yüzde 13,8 hissenin değeri nasıl 1 milyar 637 milyon dolar ediyor? İsveçli firmaya verilen rakam ile Ziraat Bankası’nın teminata esas aldığı değerleme arasında dağlar kadar fark var. Hisselerin fiyatlamasında bu kadar fark normal değil. Ya yüzde 24’lük pay için ödenen 530 milyon dolar çok ucuz ya da Ziraat Bankası krediyi verirken, teminata aldığı payların değeri çok şişirilmiş. İkincisi İsveç firmasından gelen pay yüzde 24. Ziraat Bankası’ndaki teminattaki pay da yüzde 13,8. Varlık Fonu’nun Turkcell’deki hissesi ise yüzde 26. Nasreddin Hoca fıkrası gibi… “Kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nerede?” diye sordu.

İbrahim Kalın’ın erken seçim açıklaması

Öztrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, “2023 seçimlerine 2,5 yıl var ve erken seçim diye bir şey söz konusu değil. Erken seçim bizim gündemimizde yok. Seçimler 2023'te, zamanında olacak” sözleri için, “Bu sözler Saray sosyetesinin oturdukları yerden milletin halini görmediklerinin en güzel göstergesi. Ülkede ekonomik kriz değil ekonomik buhran var. 12 milyon işsiz var. Esnaf cinnet geçirme noktasında. Çiftçilerin kendisi dahil her şey hacizde. Hükümet krizi değil devlet krizi var. Anayasa askıda. Doğal afet değil çok kötü yönetilen salgın krizi var diyoruz.

Memlekette büyük bir toplumsal buhran var diyoruz. Ama anlaşılan bunlar saraylarından ülkeye dürbünün tersinden bakıyorlar. Milletin hakikaten halini görmüyorlar. Millet sandık önüne gelsin diye gün sayıyor. O sandık geldiğinde de durumundan gerçekten bu sözlerle habersiz olduğunu gösterenlere saray sosyetesine yerlerini gösterecek” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU