İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, görevi bırakacağı tarihi açıkladı

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Genel Müdürlük görevimi mart ayının sonlarında yapılacak olan genel kurul tarihi itibarıyla bırakacağım" dedi

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, kurumdaki 35 yıl kuralından dolayı görevi bırakacağın açıkladı / Fotoğraf: AA

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, genel müdürlük görevini mart ayının sonlarında yapılacak olan genel kurul tarihi itibarıyla bırakacağını açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bali, "Uygun görülürse yönetim kurulunda göreve devam edeceğim" dedi.

35 yıl kuralı

Bali, "Aralık 1986'da bankaya girdim, 34 yılı geçtim, dolayısıyla 35 yıl kuralı işliyor, sürpriz bir konu değil. Bu kural işlemeseydi de görevimi bırakacaktım" diye konuştu.

Bali kendisinden sonra genel müdürlük görevini üstlenecek olan kişi olarak Hakan Aran'ı düşündüğünü açıkladı.

Aran, İş Bankası'nda Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

"Hiçbir zaman siyaset düşünmedim"

Bali kamuda bir görev üstlenip üstlenmeyeceğine yönelik bir soruyu ise, "Hiçbir zaman siyaset düşünmedim, düşünmeyeceğim" yanıtını verdi.

Bali, “Çok açık ifade edeceğim; hiçbir zaman siyaset düşünmedim ve düşünmeyeceğim. Başarılı siyasetçilerin hepsi, gençlik yılları okul çağlarından başlayarak bu yola girmişler. Deneyimler kazanarak… Bizim deneyimlerimiz bu değil, farklı… Bu nedenle benim iş yapma gayretim ve kariyerimle tam örtüştüğü kanaatinde değilim. Siyaset ayrı bir kulvar. Hiçbir zaman böyle bir şey düşünmedim. Geçmişte gündeme geldi, bizim dışımızda gündeme geliyor zaman zaman.. Bunlar da tahmin ve temenniye dayanan şeyler diye konuştu.

İş Bankası iddiayı yalanlamıştı

Bloomberg haber ajansı dün geçtiği haberde, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin görevinden ayrılmayı planladığını duyurmuştu.

İş Bankası, haber üzerine Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada “Çeşitli basın-yayın organlarında Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair yer alan haberler asılsızdır” demişti.

Açıklamada ayrıca Adnan Bali’nin bugün basın toplantısı düzenleyeceği bilgisine de yer verilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU