Ayyıldız Tim ve kurucusuna ABD’de dava açıldı

Kendilerini, Türk Siber Ordusu olarak tanıtan Ayyıldız Tim ekibine ve kurucusuna Amerika Birleşik Devletleri’nde dava açıldı

Ayyıldız Tim, yöneticilerine "generalle" diyor ve aralarında askerî rütbe sistemi olduğunu belirtiyor / Fotoğraf: Twitter

CIA ve FBI, ilk kez Türkiye’deki bir hack grubunun peşine düştü.

 New York Federal Mahkemesi (United States District Court for the Southern District of New York) devreye girdi.

belge.png
Fotoğraf: korkusuzmedya.com​​​​​​​

CIA ve FBI’nın iddiası, Ayyıldız Tim ekibinin ABD’ye siber savaş açtığı ve siber casusluk yaptığı yönünde.

CIA ve FBI Facebook, Instagram, Twitter ve Gmail’e resmi yazı yazarak bağlı olan hesapların bilgilerini ve maillerin kopyasını istedi.

belge1.png
Fotoğraf: korkusuzmedya.com

 

Ayyıldız Tim ise suçlamaya karşılık resmi internet sitesi ve Instagram hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada bu yoldan dönmeyeceklerini ve ABD’ye siber savaş açmadıklarını ifade eden Ayyıldız Tim , Türkiye’ye her türlü saldırıyı yapan terör örgütü hesaplarıyla siber savaş yapmaya devam edeceklerini, ABD-Türkiye krizinde Amerikan halkına müttefik bir ülkenin gerçeklerini anlattıklarını ve PKK,YPG ve FETÖ’nün terör örgütü olduklarını belirtti.

Ayyıldız Tim, ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığı ile bilinen yüzlerce hesabı hacklemiş, müttefik ülkelerin birbirine haksızlık yapmasının ve birbirini düşman görmesinin dostluğa sığmadığını belirtmişti.

Yine 2020 yılında CIA çalışanlarını hackleyerek 100 bin belgeyi ele geçirdikleri iddia edilmişti.

Ayyıldız Tim kendini savunmak için Türkiye’nin en büyük hukuk ofisi ile anlaştığını belirterek ABD’ye kaçan FETÖ destekçilerinin bu işin arkasında olduğunu iddia ediyor ve “Bu da bir FETÖ kumpasıdır” diyor.

Ayyıldız Tim hakkında?

Ayyıldız Tim, 2002 yılında Yeni Zelanda'da kurulan ve Türkiye'de faaliyette olan, kendisini vatanperver ve milliyetçi olarak tanımlayan Türk yetkisiz erişim grubu. Üyeler arasında askeri bir hiyerarşi olduğunu belirten Ayyıldız Tim, yönetim kadrosundan Türkiye'de kimsenin olmadığını ve “general” diye tabir ettikleri tüm yöneticilerini ise yurtdışında yaşadığını iddia ediyor.

 

Independent Türkçe, Korkusuz Medya

DAHA FAZLA HABER OKU