Yunanistan'da bir ilk: Açık kimlikli gey siyasetçi kabineye girdi

Kültür bakan yardımcısı olan Nicholas Yatromanolakis bu yeni konumuyla tarihe geçti

Yunanistan'ın kültür bakan yardımcısı olarak atanan Nicholas Yatromanolakis ülkenin ilk açık kimlikli eşcinsel kabine üyesi oldu (AP)

Yunanistan'da yapılan kabine değişikliği kapsamında ülkenin ilk açık kimlikli gey kabine üyesi atandı.

Nicholas Yatromanolakis pazartesi günü kültür bakan yardımcısı olarak atanarak tarihe geçti.

44 yaşındaki siyasetçi bu görevlendirmeyle, aynı bakanlıktaki çağdaş kültür genel sekreterliği görevinden terfi etmiş oldu.

Yatromanolakis'i Yunanistan tarihindeki ilk açık kimlikli gey bakan yardımcısı yapan atama, merkez sağdaki hükümetin kabine değişikliği esnasında gerçekleşti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in baş ekonomi danışmanı Alex Patelis, bu atamanın "hem LGBTİ+ temsiliyeti için tarihi bir gün hem de çeşitlilik yoluyla daha iyi karar verme ve liyakat esaslı yönetim adına büyük bir zafer" olduğunu söyledi.

Patelis şu ifadeleri kullandı:

Nicholas Yatromanolakis'i insanın kendisi olarak başarıya da ulaşabileceğini gösterdiği için tebrik ederim.

Umarım bu durum başkalarına da hayatlarını açık kimlikleriyle yaşama gücü verir.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, muhafazakar hükümetini güçlendirmek amacıyla pazartesi günü kabinesinde değişikliğe gitti.

Miçotakis kilit roldeki bakanları değiştirmeyerek ekonomi ve dışişlerinde politikalarının devam edeceği sinyalini verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapılan değişiklikler arasında Yatromanolakis'in yeni kültür bakan yardımcısı olarak atanmasının yanı sıra hükümetin imajını parlatmak amacıyla Atina Üniversitesi'nden Profesör Christos Tarantilis'in de hükümet sözcülüğüne getirilmesi yer aldı.

Kabine listesini duyuran Tarantilis, "Her hükümetin doğru zamanda esneklik gösterebilmesi gerekir" dedi.

Kabine değişikliği ülkede koronavirüs kısıtlamalarının okulların planlandığı gibi gelecek hafta açılmasını sağlayabilmek için sıkılaştırılmasından kısa süre sonra gerçekleşti.

Yunanistan'da kasım ayında yeni Kovid-19 vakaları ve can kayıplarında artış yaşanmasının ardından ikinci kez tecrit kararı alınarak okullar kapatılmış, ekonomik ve sosyal alanlarda da birçok faaliyet askıya alınmıştı.

Alınan önlemler Noel'den önce kısmen gevşetilirken, kısıtlamalar kiliseler, temel ihtiyaç kapsamına girmeyen mağazalar ve kuaförler için hafifletilmişti.

Yetkililer çocukların iki aylık aradan sonra okula dönmesini sağlamak için virüsün yayılmasını kontrol altına almayı umarken, yukarıda bahsi geçen yerlerin hepsi şimdi bir haftalığına kapalı durumda.

Yunanistan hafta sonu, ilkin Birleşik Krallık'ta görüldükten sonra dünyaya yayılan son derece bulaşıcı yeni koronavirüs varyantının 4 vakada tespit edildiğini duyurmuştu.

Ülke, pandeminin başlangıcından bu yana 140 binden fazla koronavirüs vakası ve yaklaşık 4 bin 950 can kaybı bildirdi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU