Ryan Babel: Türkiye'de Galatasaray ile Fenerbahçe tıpkı Ajax ve PSV gibi, Beşiktaş daha çok Feyenoord'a benziyor

Sarı-kırmızılı takımın Hollandalı oyuncusu Ryan Babel, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabeti Ajax-PSV rekabetine benzetti. Babel, Beşiktaş'ın ise Feyenoord'a benzediğini öne sürdü

Ryan Babel / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, ülkesinde yayın yapan ProShotsMagazine dergisine kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ajax'ta oynadığı dönemde Premier Lig ekiplerinden Liverpool'a transfer olma sürecini anlatan Babel, şu ifadeleri kullandı:

Henüz 20 yaşındaydım ve ilk kez tek başıma yurtdışında yaşamaya gidiyordum. Dirk Kuyt, ben gittiğimde takımdaydı ve bana çok yardımcı oldu. Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde harika maçlar oynadım. Anfield'da Manchester United'a karşı galibiyet golünü atmak ve Real Madrid'i evinde 4-0 yenmek güzeldi. Birleşik Krallık'ta sokakta kendimi çok iyi hissediyordum.

"Kariyerimde pişman olduğum tek yer Hoffenheim"

2007-2011 yılları arasında Liverpool'da oynamasının ardından Hoffenheim'a transfer olan Babel, bu adımının iyi bir fikir olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

Kariyerimde pişman olduğum tek hareket bu. Hollanda Milli Takımı'nda forma giymeye devam etmek için bu tercihi yaptım. Ancak bu yüzden iki kez milli takım kadrosuna alınmamam beni hayal kırıklığına uğrattı. Ajax okulundan çıkıp Liverpool'a gidiyorsunuz ve sonra topun peşinden koşmak zorunda olduğunuz bir takıma geçiyorsunuz... Bir galibiyetle mutlu olup sonra arka arkaya 3 maç kaybediyordunuz. Liverpool'dan beni kurtarıcı olarak getirdiklerini düşündüler ancak durum öyle değildi. Futbolda ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyordum. Ajax ve Liverpool'dayken oynamadığım zamanlarda bile her zaman gözler hep üzerimde olurdu. Hoffenheim'da böyle değildi.

"Galatasaray ile Fenerbahçe tıpkı Ajax ve PSV gibi, Beşiktaş daha çok Feyenoord'a benziyor" 

2013'te ilk defa Türkiye'ye gelen Babel, transfer olduğu Kasımpaşa ile ilgili şunları kaydetti:

Bana iyi bir sözleşme teklif edildi. Güzel bir meydan okumaydı çünkü bana önemli bir rol vermişlerdi. Bu arada Hollanda Milli Takımı'nı da aklımdan çıkarmıştım, bu da adımı kendim için çok daha kolay hale getirdi. 'İstanbul harika bir şehir, burada hiçbir şeyden mahrum kalmayacağım' diye düşündüm. 

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında benzetmelerde bulunan Babel, şu görüşü öne sürdü:

Türkiye'de Galatasaray ile Fenerbahçe tıpkı Ajax ve PSV gibiler. Her zaman şampiyonluk için mücadele ediyorlar. Beşiktaş daha çok Feyenoord'a benziyor. Türk taraftarlar çok gürültülü. Gerçekten tüylerim diken diken oluyor. Çok duygusallar ama yine de saygılılar.

Hollanda'nın en büyük kulüpleri arasında yer alan Ajax'ın 34, PSV Eindhoven'ın 24 lig şampiyonluğu bulunuyor. Feyenoord ise toplamda 15 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Geçtiğimiz haftalarda Kovid-19 testi çıkan Babel, bu sezon sarı-kırmızılı formayla çıktığı 11 maçta 2 gol, 2 asistlik katkı sundu.

Babel'in Galatasaray ile sözleşmesi 2022'de sona erecek.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU