MHP’li belediyeden 3 bin 250 lira asgari ücret

MHP’li Gölbaşı Belediyesi, 2021 için en düşük ücretin 3 bin 325 lira olarak belirlendiğini duyurdu

Gölbaşı Belediyesi Başkanı Ramazan Şimşek, en düşük işçi maaşının 3 bin 325 lira olduğunu açıkladı / Fotoğraf: İHA

Çalışanların maaşlarının düşük olduğunu bildiklerini belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, "Başta temizlik personellerimize, daha sonra fen işlerinde çalışan personellerimize, park bahçelerde çalışan personellerimize emeğinin karşılığını vermemiz gerekiyordu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ücret zammı geriye dönük uygulanacak

2019-2020 yıllarından önceki dönem borçlarını ödediklerini ve belediyenin ekonomisini düzelttiklerini belirten Şimşek, "Yapılan çalışmalar sonucunda 2021 yılında belediye şirket çalışanlarının sosyal hakları da dahil olmak üzere en düşük net maaşı 3 bin 325 TL olacak.

Ücret zammı geriye dönük olarak 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren uygulanacak. Çalışanlarımıza aradaki fark tutarını da toplu iş sözleşmesi imzalanınca ödeyeceğiz" diye konuştu.

Çalışanlar teşekkür etti

Gölbaşı Belediyesi Başkanı Ramazan Şimşek’in çalışanların maaşında iyileştirmeye gidileceği ve en düşük işçi maaşının 3 bin 325 lira olduğunu açıklamasının ardından belediye çalışanlarından teşekkür gecikmedi.

Belediye çalışanları Başkan Şimşek’i ziyaret etti.

Başkan Ramazan Şimşek, “Özellikle bu salgın sürecinde herkes evlerindeyken sizler gece gündüz demeden çalıştınız. Gölbaşılı hemşehrilerimize hizmet sunmaya devam ettiniz. Emekleriniz yadsınamaz. Sizler Gölbaşı’nın kahramanlarısınız. Alkışın en büyüğü sizlere. Allah sizden razı olsun. Ailenizle çocuklarınızla sağlıklı, huzurlu ve bereketli yıllar dilerim” diye konuştu.

tesekkur.jpg
Belediye çalışanları Başkan Şimşek’i ziyaret ederek ücret artışı için teşekkür etti / Fotoğraf: İHA

 

2021 yılı için asgari ücret net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanmıştı. CHP'li belediyelerde asgari ücretin 3 bin 100 lira olarak uygulanması kararlaştırılırken bazı belediyler ise bu rakamın da üzerine çıkan ücretler açıkladı.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU