Birleşik Krallık Başbakanı Johnson'ın babası Fransız vatandaşlığına başvurdu

Stanley Johnson, "Bu bir Fransız olma meselesi değil. Yanılmıyorsam zaten Fransız'ım" diye konuştu

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'ın babası Stanley Johnson, Brexit geçiş döneminin sona ermesinden  önce Fransız vatandaşlığına başvurduğunu söyledi.

Stanley Johnson, Fransız radyo kanalı RTL'ye yaptığı açıklamada, "Bu bir Fransız olma meselesi değil. Yanılmıyorsam zaten Fransız'ım. Annem Fransa'da doğdu, annesi de büyükbabası gibi tamamen Fransız'dı" dedi. 

Vatandaşlığa başvurmasının zaten sahip olduğu şeyi elde etme meselesi olduğunu belirten Johnson, bundan da büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Brexit'in ardındaki geçiş sürecinin bu gece yerel saatle 23.00'te sona ermesiyle Birleşik Krallık vatandaşları, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde süresiz oturma ve çalışma izni hakkını kaybedecek. 2016 Brexit referandumundan bu yana binlerce Birleşik Krallık vatandaşının AB ülkeleri vatandaşlığına geçtiği biliniyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

80 yaşındaki baba Johnson, 40 yıl önce Avrupa Parlamentosu üyesi olarak görev yapmıştı. Birleşik Krallık'ın 1973'te AB'ye üye olmasının ardından da Brüksel'de çalışan ilk Birleşik Krallık vatandaşı memurlarından biri olmuştu. 

Stanley Johnson, Brexit'i savunan ve bunun için kampanyalar yürüten oğlunun aksine Birleşik Krallık'ın Brexit referandumunda AB'de kalması için kampanya yürütmüştü. 

Başbakan Boris Johnson ise Brexit ile Birleşik Krallık'nin "kontrolü yeniden ele aldığını" ve "yeni ve egemen bir ulus" olduğunu söylemişti.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU