İstanbul'da "susturuculu" katliam girişimi: Silahlı soyguncu, Suriyeli ailenin ofisini bastı, 24 yaşındaki genç kalbinden vuruldu

Suriyeli bir ailenin Beyazıt'taki altın ve dış ticaret ofisini basan kar maskeli ve susturucu silahlı saldırgan, 24 yaşındaki bir genci öldürdü, bir kişiyi de yaraladı. Toplu katliamı alarm önledi

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

İstanbul Beyazıt'ta bulunan bir iş hanında dış ticaret ve altın işiyle uğraşan Suriyeli ailenin çalıştığı ofise gelen silahlı bir soyguncu, o sırada ofiste bulunan Muhammed el-Yafi'yi kalbinden vurarak öldürdü.

24 yaşındaki genci öldüren zanlı yakalandı.

Muhammed el-Yafi, 2014 yılında iç savaşın yaşandığı Suriye'den çıkarak İstanbul'a gelmişti.

Görgü tanıkları, soyguncunun yüzünü kar maskesiyle kapattığını ve silahına susturucu taktığını söyledi. 

Ofisten içeri girer girmez kapıyı kapatan ve hemen Muhammed el-Yafi'yi tek kurşunla öldüren soyguncu, iç ofise ilerleyerek kalan diğer çalışanları da öldürmek istedi.

 

Yasin el Mekki.jpeg
24 yaşındaki Yasin el-Mekki, soyguncunun silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetti

 

''Herkesi öldürmek istiyordu''

O anları anlatan Muhanned el-Mekki, ''Ofisteki herkesi öldürmek istiyordu. Gördüğü herkese mermi sıktı. Silahta susturucu olduğu için içeride yaşananlar dışarıdan duyulmadı. Ani bir refleksle polise ulaşan alarmı çalıştırdım ve komşularımın içeri girmesini sağlamak için dış kapıyı otomatik şekilde açtım. Bu sırada yanıma geldi ve bana ateş açtı'' dedi.

Alarmın çalıştırılmasının ardından dışarıdan müdahale gelebildi. Soyguncu daha fazla kişiye zarar veremeden yakalandı. Ancak kalbinden vurulan genci hayatta tutmak mümkün olmadı. 

Ailesi, Muhanned el-Yafi'nin nereye defnedileceğinin henüz belli olmadığını, adli işlemleri beklediklerini ifade etti. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU