Mahkumlar pedofil milyarder Epstein'in son günlerini anlattı

Federal cezaevinde personelin Epstein'e "pislik muamelesi yaptığı ve onu yerde uyumaya zorladığı" da konuşuluyor

Jeffrey Epstein'in kaldığı hücre ve intihar etmek için kullandığı iddia edilen çarşafları (New York Daily News)

ABD'li pedofili milyarder Jeffrey Epstein'in New York'ta tutulduğu cezaevinde başından geçenlere dair tanıklar konuştu.

Epstein'le aynı cezaevinde kalan bazı mahkumlar, New York Daily News gazetesine verdikleri röportajda, eski iş adamının diğer mahkumlar tarafından tehdit edildiğini ve gardiyanların tacizine uğradığını söyledi.

İsmi verilmeyen mahkumlardan biri, kız çocuklarını fuhşa zorladığı suçlaması dahil birçok ithamla hakim karşısına çıkarılmayı beklediği bir sırada ölen Epstein için "Devlet kendisini bir şekilde öldürmeye çalışacağı için intihar edeceğini söylüyordu" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 Temmuz 2019'da tutuklanan Epstein bir sonraki ay intihar etmeden önce onunla aynı hücreyi paylaşmış son mahkum olan ve kasım ayında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Efrain Reyes'ın yeğeni Angelique Lopez de gazeteye verdiği röportajda, "Epstein büyük bir bunalım içindeymiş ve amcama daha fazla yaşamak istemediğini söylemiş. Amcam da 'Bunu ben odadayken yapma' demiş. Amcam yalnızca süresini doldurup çıkmak istemişti" diye konuştu.

Lopez ayrıca, "federal cezaevinde personelin Epstein'e pislik muamelesi yaptığını, onu yerde uyumaya zorladıklarını ve karyolada yatmasına müsaade etmediklerini" de ekledi.

Epstein'in intiharını soruşturan FBI ajanlarıyla işbirliğine giden Reyes, yaz aylarında koronavirüse yakalanmasının ardından serbest bırakılmış ve geçen ay annenin Bronx'daki evinde hayatını kaybetmişti.

New York Daily News yaptığı görüşmelerin, federal hapishane sistemindeki en yüksek profilli mahkumlardan birinin intihara meyilli olduğunun yaygın bir bilgi olduğunu ortaya koyduğuna ancak Reyes 9 Ağustos 2019'da başka bir tesise nakledildikten sonra Epstein'in hücresinde yalnız bırakıldığına dikkati çekti.

66 yaşındaki Epstein bu nakilden bir gün sonra hücresinde ölü bulunmuş, kimileri olayın intihar olmadığı iddiasını ortaya atmıştı.
 


Maxwell'in kefalet talebi reddedildi

Öte yandan Epstein'in suç ortağı Ghislaine Maxwell'in bir süre önce yaptığı 28,5 milyon dolarlık (yaklaşık 210 milyon TL) kefalet isteği kabul edilmedi.

CNBC'nin haberine göre federal yargıç Alison Nathan, cinsel taciz şebekesinin parçası olduğu öne sürülen Britanyalı Maxwell'in ikinci kefalet talebini de geri çevirdi. Yargıç, Maxwell'in zenginliği, birçok ülkede vatandaşlığı olması ve karşı karşıya olduğu suçlamaların ciddiyeti göz önüne alındığında yüksek düzeyde kaçma riski taşıdığı sonucuna vardı.

Temmuz ayında tutuklanan ve 35 yıla kadar hapsi istenen Maxwell'in davasının 2021'de başlaması bekleniyor.


Independent Türkçe, New York Daily News, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU