Bakan Koca: Yapılan incelemelerde ülkemizde koronavirüs mutasyonuna rastlanmamıştır

Bakan Koca, mutasyonun tespit edildiği ülkelerden gelen ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde tespit edilen pozitif vakalardan alınan örneklerin incelendiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Birleşik Krallık'ta tespit edilen ve başka ülkelere de yayılan Kovid-19'un yeni türüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, söz konusu mutasyonun izlenmesi için ülkenin değişik bölgelerinden örneklerin alınarak incelendiği ve bunların Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile de paylaşıldığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mutasyanun tespit edildiği ülkelerden gelen ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde tespit edilen pozitif vakalardan alınan örneklerin incelendiğini de belirten Koca, söz konusu mutasyonun tespit edilmediğini ve incelemelerin devam edeceğini bildirdi.

Koca hesabından şunları kaydetti:

Virüste MUTASYON ve varyasyon değişikliklerinin izlenmesi için Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımız düzenli olarak ülkemizin çeşitli bölgelerinden örnekleri incelemektedir. Bu incelemeler kapsamında belirlenen varyasyon ve MUTASYONLAR Dünya Sağlık Örgütü ile paylaşılmaktadır.

MUTASYON tedbir uygulamaları kapsamında son dönemde İNGİLTERE’ DEN ülkemize gelen ve test sonucu pozitif çıkan kişilerin PCR örnekleri ile ülkemizin çeşitli bölgelerinden örnekler referans laboratuvarımızda TAM GEN SEKANSLAMA YÖNTEMİ ile incelenmiştir.

Ne son dönemde yurda ilgili ülkelerden giriş yapan PCR pozitif vakalardan alınan numunelerde ne de yurdun çeşitli bölgelerinden toplanan örneklerde İNGİLTERE ‘NİN rapor ettiği GEN MUTASYONUNA  RASTLANMAMIŞTIR. Düzenli incelemelerimiz devam edecek.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU