Mutasyona uğrayan koronavirüs Fransa ve İsveç'te de görüldü, ülke sayısı 12'ye çıktı

Mutasyona uğrayan virüsün bulaştığı Fransız vatandaşının Londra’dan ülkeye döndüğü açıklandı. Koronavirüsün daha hızlı yayılan türüne İsveç'te de rastlandığı bildirildi

Fotoğraf: AA

Fransa'da, Birleşik Krallık ile temaslı bir kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı türü tespit edildi.

Halk Sağlığı Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Londra'dan 19 Aralık'ta Fransa'nın Tours kentine gelen bir Fransız'da Kovid-19'un daha bulaşıcı türüne rastlandığı belirtildi. Sözkonusu kişinin semptom göstermemesine rağmen karantinaya alındığı ve bu kişiyle temaslıların tespit edilmesine yönelik çalışmalara başlandığı ifade edildi.

Bugün itibarıyla ülkedeki başka kişilerde de bu yeni türün görülebileceğinin aktarılarak virüsün insan hücrelerine yapışarak hızla nüfuz ettiğine işaret edildi.

İsveç'te de tespit edildi

Birleşik Krallık'ta tespit edilen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayılan türüne İsveç'te de rastlandığı bildirildi.

İsveç Sağlık Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sörmland bölgesinde Kovid-19'un mutasyona uğramış türünün İngiltere'den gelen bir kadında tespit edildiği ve bunun İsveç'te bilinen ilk vaka olduğu ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu kişinin hastanede tedavi altında bulunduğu aktarıldı.

"Sürü bağışıklığı" stratejisi başarısız olan ülkede koronavirüse karşı aşılamaya yarın başlanacak.

10 ülkede görülmüştü

Birleşik Krallık Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'un daha hızlı yayılan bir türünün tespit edildiğini duyurmuştu. Mutasyona uğrayan virüs, Birleşik Krallık, Hollanda, Danimarka, Avusturya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Belçika, İtalya, ve Ukrayna, Almanya ve Singapur'da görülmüştü.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU