Elif Çakır: Çürümenin, ahlaki yozlaşmanın boyutunu görüyor musunuz?

“Yerlikaya bugün mahkeme kararıyla lise diplomasının sahte olduğu ortaya çıkmasına rağmen hiçbir şey olmamış gibi görevine devam ediyor”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, mahkemenin “diploması sahte” dediği Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın son günlerde yaptığı açıklamaları köşesine taşıdı. Çakır, “Çürümenin, ahlaki yozlaşmanın boyutunu görüyor musunuz?” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çakır bugünkü köşesinde “Mesele milli güreşçi birinin bir kamu bankasının yönetim kurulu üyeliğine atanmasını aşmış durumda” dedi ve şunları söyledi:

Baksanıza Yerlikaya bugün mahkeme kararıyla lise diplomasının sahte olduğu ortaya çıkmasına rağmen hiçbir şey olmamış gibi görevine devam ediyor, içinde olduğu durumdan hicap duymak, özür dilemek yerine ayar veriyor, haksızlığa uğramış gibi sesini yükseltiyor.

Hamza Yerlikaya’nın “Doktoralı gençlerimiz işsizlikten evde otururken, lise diplomasının sahte olduğu mahkeme kararıyla tespit edilen Hamza Yerlikaya devletten dört maaş almaya devam ediyor” tepkisi gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a verdiği yanıtın “senin de burnun eğri” den hiçbir farkı yok!

CHP’li Engin Özkoç “Doktoralı gençlerimiz işsizlikten evde otururken devletten dört maaş almak hakkaniyetli mi” hem de üstüne üstlük “mahkeme lise diplomanın da sahte olduğunu tespit etmiş” diyor. AK Partili Hamza Yerlikaya “CHP’deki taciz ve tecavüz olaylarının üzerine kapatmak için her gün farklı bir yalana sarılarak iftira ve yalan kampanyası düzenliyorsunuz. Kaset kumpası mimarları! Bu yazdıklarını ispat et edemezsin!” diyor.

Çakır, yazısında “Çürümenin, ahlaki yozlaşmanın boyutunu görüyor musunuz?” diye sordu.

Karar yazarı yazısında iktidara şu eleştiriyi yöneltti:

Toplumsal ve siyasi yozlaşmanın bu derece vahimleştiği başka bir dönem hiç olmamıştı. Ahlaki üstünlüğünü bu derece kaybeden, gücün bu kadar yozlaştırdığı başka bir siyasi iktidar partisi de…

 

Karar, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU