BTP Sözcüsü Polat: Millet olarak bu durumu hak etmiyoruz

Emre Polat, “BioNTech-Pfizer aşısını iki değerli Türk bilim insanı neden Almanya’da geliştirdi” diye sordu

Emre Polat, "Atatürk’ün yüzyıl önce sahip olduğu vizyonun, öngörünün, basiretin sadakası bile etmeyecek insanlar yıllarca bu ülkeyi yönetti" dedi / Fotoğraf: BTP Basın

Yazılı bir açıklama ile gündeme dair değerlendirmede bulunan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat, “Atatürk’ün yüzyıl önce sahip olduğu vizyonun sadakası bile etmeyecek insanlar yıllarca bu ülkeyi yönetti. İşte bu yüzden tüm değerlerimiz bu ülke sınırları dışında ve bu ülkeye hizmet edemiyorlar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bugün 22 Aralık. 106 yıl önce bugün vatan uğruna, millet uğruna, bayrak uğruna Sarıkamış’ta kardan kefen giyen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” diyen BTP Sözcüsü, koronavirüsün mutasyona uğradığı haberlerinin ardından Birleşik Krallık’a yapılan uçuşların durdurulması konusunda, “Bu vesile ile genel başkanımızın uyarısını dikkate alan Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum”  dedi.

“Aşı neden Almanya’da geliştirildi?"

Virüsün mutasyona uğraması ile gözlerin yeniden üretilen aşılara çevrildiğini ve. Türkiye olarak, değişik ülkelerden gelen aşı çalışmalarını sadece izlemekle yetindiğimizi vurgulayan Polat, “Türk bilim insanlarının yaptığı aşı çalışmalarını tabii ki önemsiyoruz. Ancak bizde yapılan çalışmaların dünyada yankı bulmaması ve ülkemizde de umut olarak görülmemesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Çünkü millet olarak bu durumu hak etmiyoruz” dedi.

BioNTech-Pfizer aşısını iki Türk bilim insanı Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin Almanya’da geliştirdiğini belirten Emre Polat, “Hiç sorduk mu, bu iki değerli bilim insanı neden Türkiye’de değil ve bu aşıyı neden ülke olarak biz geliştiremedik?” dedi.

“Atatürk’ün vizyonunun sadakası bile etmezler”

“Atatürk’ün talimatıyla kurulan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü 2011’de kapatılmamış olsaydı emin olun ki dünyada ilk aşıyı bulan ülke Türkiye olacaktı“ diyen BTP Sözcüsü, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzyıl önce ortaya koyduğu vizyonun meyvelerini yemeye devam ediyoruz. Atatürk’ün yüzyıl önce sahip olduğu vizyonun, öngörünün, basiretin sadakası bile etmeyecek insanlar yıllarca bu ülkeyi yönetti. İşte bu yüzden tüm değerlerimiz bu ülke sınırları dışında ve bu ülkeye hizmet edemiyorlar” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU