Putin, Rus casusların 'cesaretine' övgüde bulundu: Milli çıkarlarımızı gözeten herkese başarılar diliyorum

KGB’de ajanlık yapan Putin, bu yıl 100. yılını kutlayan SVR Genel Merkezi önünde açılışı yapılan anıta çelenk koydu

Rusya Devlet Başkanı, dün Moskova'daki Dış İstihbarat Servisi (SVR) merkezi önünde konuşma gerçekleştirdi (AFP)

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Dış İstihbarat Servisi (SVR) kuruluşunun 100. yıldönümünde Rus casusların ‘cesur' rolüne övgüde bulundu.

AFP'nin haberine göre Putin, Moskova'daki SVR merkezi önünde yaptığı konuşmada, “Rusya'yı ve halkımızı iç ve dış tehditlerden savunan, egemenliğimizi ve milli çıkarlarımızı gözeten herkese başarılar diliyorum” dedi.

Putin, Sovyet istihbaratı KGB'nin (Devlet Güvenlik Komitesi) yerine geçen SVR saflarında “hizmet veren sadık ve cesur insanların olduğunu çok iyi bildiğini” vurguladı.

KGB'de ajanlık yapan Putin, bu yıl 100. yılını kutlayan SVR Genel Merkezi önünde açılışı yapılan anıta çelenk koydu. Putin açıklamasında aynı zamanda, “SVR'nin Rusya'ya yönelik olası tehditlerin ortaya çıkarılması ve ortadan kaldırılması konusunda aktif rol oynamaya devam edeceğini umuyorum. Güvenlik hizmetlerinin yasalar ve ulusal çıkarlar rehberliğindeki etkin işleyişi, Rusya için her zaman özel bir öneme sahip olmuştur ve olacaktır” dedi.

Reuters'ın haberinde, Putin'in bu açıklamaları Moskova'nın ABD hükümet kurumlarına yönelik kapsamlı siber saldırıların arkasında durmakla suçlanmasının hemen ardından geldi. Nitekim siber güvenlik alanındaki araştırmacılar, Reuters'ın bildirdiğine göre geçen hafta ABD hükümet kurumlarına ait bilgisayar sistemlerini hedef alan benzeri görülmemiş saldırılardan SVR'nin sorumlu olabileceğine inanıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cuma günü yaptığı açıklamada, saldırıdan Rusya'nın sorumlu olduğunu söylemişti. Moskova'nın Batı ülkelerini hedef alan siber saldırılara karıştığı iddialarını genellikle reddeden Kremlin ise Rusya'nın son saldırıyla hiçbir ilgisi olmadığını bildirmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU