Rusya, Türkiye’yi koronavirüs yönünden tehlikeli ülkeler arasına aldı

Rusya'nın koronavirüs salgını ile ilgili yetkili birimi Rosportrebnadzor, Türkiye’yi koronavirüs salgını yönünden tehlikeli ilan etti

2020 yılında Almanya'nın ardından Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler sıralasında Rusya ikinci sırada yer aldı / Fotoğraf: AA

Turizmde Türkiye'nin yüzünü güldüren tek pazar konumundaki Rusya'dan kötü haber geldi.

Rus RBC kanalının haberine göre, Başkanlığını Anna Popova'nın yürüttüğü Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Rosportrebnadzor, Türkiye'yi yurttaşlarının gidebileceği ülke kriterlerine uyulmayan 13 ülke arasında gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rosportrebnadzor, Rus turistlere açık 16 ülkeden yalnız 3'ünün koronavirüs salgını için belirlenen güvenlik kriterlerini tam olarak karşıladığını açıkladı.

Rusya'nın kriterlerini sağlayan 3 ülke Seyşeller, Tanzanya ve Etiyopya olarak sayıldı.

Kriterleri sağlamayan ülkelerin durumu ise şöyle ifade edildi: "Kırgızistan, Mısır, Küba ve Maldivler üç güvenlik kriterinden ikisini karşılıyor.

Birleşik Krallık, BAE, Kore Cumhuriyeti, Sırbistan ve Japonya üç kriterden birini karşılıyor.

4 ülke hiçbir kriteri karşılamıyor

Beyaz Rusya, Kazakistan, Türkiye ve İsviçre'deki salgın durumu ise Rusya'nın herhangi bir kriterini karşılamıyor.

Rosportrebnadzor şu üç kritere göre ülkeleri değerlendirdi: 14 günlük karantina, ortalama günlük vaka sayılarındaki artış oranları ve yapılan test sayıları.

Koronavirüs salgınının ardından Türkiye'ye yönelik uçuş yasağını kaldıran ilk ülkle olan Rusya'dan 8 aylık dönemde 772 bin 686 turst Türkiye'ye gelmişti.

Rosportrebnadzor'un kararının ardından Rusya'nın Türkiye'ye yönelik uçuşları kısıtlama kararı alması halinde zor günler geçiren turizm sektörü büyük bir kayıp yaşayacak.

 

Independnet Türkçe, RBC TV

DAHA FAZLA HABER OKU