Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı başladı

Yasak pazartesi günü sabah 05.00’te sonra erecek

Fotoğraf: AA

Hafta sonunu kapsayan ve toplamda 56 saat sürecek olan sokağa çıkma yasağı saat 21.00’de başladı.

Yasak pazartesi günü saat 05.00’te sonra erecek.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği  "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacak.

Bakanlık sokağa çıkma kısıtlaması süresindeki uygulamayı genel hatlarıyla hatırlatmak için geçen hafta bir açıklama yapmıştı:

  •  Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacaktır. Yine belirtilen süre içerisinde marketler ve bakkallar telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebileceklerdir.
  •  Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri ise bugün saat 20.00’ye kadar açık olacaklardır. Bu işyerleri Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerini sürdüreceklerdir.
  •  Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır.
  •  Online sipariş firmaları da Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebileceklerdir.
  •  Vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde (Cumartesi-Pazar) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırın ya da ekmek satış bayine yürüyerek gidip gelebileceklerdir.

Başka bir genelgeyle ise balık tezgahlarına düzenleme yapılmıştı; buna göre; hafta sonları balıkçı/balık tezgahları 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU