Milli Gazete yazarı: AKP’li dostlarımıza da bu atasözümüzü haklı çıkarmak için gösterdikleri olağanüstü gayretten dolayı teşekkür ederiz

“Kim ne derse desin tok açın halinden anlamıyor”

“Kuru ekmek” ifadesiyle tartışmalara sebep olan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk. (Fotoğraflar: Twitter, AA)

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, AK Parti cephesinden son günlerde açlık ve yoksullukla ilgili yapılan açıklamalara tepki gösterdi. “Tokun açın halinden anlamadığının” bir kez daha kanıtlandığını ifade eden Ceyhan, “AKP’li dostlarımıza da bu atasözümüzü haklı çıkarmak için gösterdikleri olağanüstü gayretten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Ceyhan bugünkü köşe yazısında AK Parti’nin son günlerdeki açıklamalarına yer verdi ve şu eleştirilerini dile getirdi:

Tüm atalarımızdan özür diliyoruz.Onlar vakti zamanında, “Tok açın halinden anlamaz” diye bir gerçeğin altını kalın kalın çizmişler. Ama biz haddimizi aşarak, “Tok açın halinden anlamaz olur mu bu nasıl laf” diye kendi kendimize atalarımızı eleştirme edepsizliğine düşmüştük.

Şimdi en canlı örnekleriyle görüyoruz ki: Tok açın halinden anlamıyormuş! Hem de gerçekten anlamıyormuş! Millet işsizlik yüzünden çoluk çocuk aç gezerken, “Yoksulluk sorun olmaktan kalktı” denilebiliyor. Bunu yüzlerine söylediğiniz zaman da, “Biz mutlak yoksulluktan söz ettik” diye üste çıkmaya çalışıyorlar.  Ama nafile!

Ne derlerse desinler, hangi özrü beyan ederlerse etsinler gerçekten de tok açın halinden anlamıyormuş. Ya anlamış gibi görünüyorlar ya da aç ile resmen dalga geçiyorlar. Sanki yoksulla kafa bulur gibi konuşuyorlar.

Muhalefet sözcüleri insanların aç gezdiklerini ileri sürüp midelerine kuru ekmekten başka bir şey girmediğini söyleyince gayet pişkin bir eda içinde “öyleyse toklar” denildiğine göre tokların açların halinden anlamadıkları yolundaki atasözümüz yerden göğe haklılık payı kazanmıyor mu? Bu nedenle geçmişte bu söze karşı çıkmakla yaptığımız edepsizlik yüzünden tüm atalarımızdan tekrar özür diliyoruz.

AKP’li dostlarımıza da bu atasözümüzü haklı çıkarmak için gösterdikleri olağanüstü gayretten(!) dolayı teşekkürü borç biliriz.

Hükümetin, vatandaşların işsizlikten kıvranırken iş imkanı yaratacak yatırım yerine millet bahçelerinin açmaya hazırlandığını ifade eden Ceyhan, şunları yazdı:

Yatırım değeri 16 milyar lira olan 278 millet bahçesinden 42’sinin tamamlandığını geri kalanların da en kısa zamanda bitirileceğini ifade ediyorlar.

Millet bahçelerine ayrılmış olan bütçenin yedi bakanlığın bütçesini geçtiği söyleniyor. Millet bahçeleri projesini ilk açıkladıkları günlerde vatandaşa, “Rahatça yatıp yuvarlanasınız diye bu bahçeleri yapacağız” deniliyordu.

Şimdi millet bahçelerinin tümü bitirilince işsiz güçsüz vatandaşlara gidin buralarda yatıp yuvarlanın diyecekler herhalde!

Evet, kim ne derse desin tok açın halinden anlamıyor!

Atalarımız yıllar öncesinden bu gerçeğin altını çizmişler.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU