Aksakal: Ecevit'in gösterdiği milliyetçi duruşu ve kararlılığı bugünkü iktidardan da beklemek hakkımız

DSP lideri Önder Aksakal, iktidarın ABD’nin yaptırım kararlarına karşı Ecevit’in 1974’te gösterdiği tepkiyi göstermesi çağrısında bulundu

Aksakal ziyaret sırasında  DSP olarak hazırladıkları reformlara ilişkin önerilerin yer aldığı kitabı Destici'ye takdim etti / Fotoğraf: AA

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi makamında ziyaret etti.

Hükümetin ekonomi ve hukuk alanındaki reform açıklamalarını önemsediklerini ifade eden Destici, "Bunun yanı sıra özellikle Seçim Kanunu, Siyasi Partiler Yasası yani demokrasimizle ilgili birtakım çalışmalar zaten başlamıştı. Biz de bunlarla ilgili düşüncelerimizi ve fikirlerimizi hem kamuoyu ile paylaştık hem de Cumhur İttifakı içerisinde hazırladığımız bu çalışmaları sunduk" dedi.

Destici, ekonomi ve hukuk alanındaki reform paketinin yeni yılın ilk günlerinde TBMM gündemine gelmesini öngördüklerini aktardı.

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararına ilişkin Destici, "İnşallah, Türkiye'nin bu kararlılığı karşısında ben Amerika'nın bu ambargoları uzun vadede uygulayabileceğini düşünmüyorum" dedi.

"Türkiye gerçek milliyetçi duruşunu göstermek zorundadır"

Aksakal ise ekonomi ve hukuk alanında iktidarın yapmayı hedeflediği reformlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere ziyareti gerçekleştirdiklerini aktardı.

DSP olarak hazırladıkları ve söz konusu reformlara ilişkin önerilerin yer aldığı kitabı Destici'ye takdim eden Aksakal, "ekonomide çokça üretim, hakça paylaşım" ilkesinin uygulanması, adaletin gerçek anlamda çalıştırılması, hakim yardımcılığı müessesi oluşturulması, Hakimler ve Savcılar Kurulunun ikiye ayrılması, Yargıtay üyeliği seçimlerinde yaş sınırı aranması gibi önerilerini paylaştı. 

Aksakal, ABD'nin yaptırım kararına ilişkin, "Türkiye dün olduğu gibi bugün de gerçek milliyetçi duruşunu göstermek zorundadır. Bülent Ecevit 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda, haşhaş yasağının kaldırılmasında ve Irak'ın işgaline karşı kararlığını göstermişti. Şimdi aynı kararlılığı bugünkü iktidardan beklemek hakkımızdır" diye konuştu.

İdam cezası polemiği

Ziyarette ayrıca, Aksakal'ın idam cezasının Türkiye'nin gündeminde olmaması yönündeki sözleri üzerine Destici de idam cezasının geri getirilmesini isteyen BBP'nin bu konudaki gerekçelerini anlattı.

Erbakan’dan BBP’ye ziyaret

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan da BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi makamında ziyaret etti.

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile BBP Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmet ve şükranla yad eden Destici, "Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Her ikisi de vatan millet, din devlet aşkıyla ve sevdasıyla ülkemize ve milletimize büyük hizmetlerde bulundular. Rabbim inşallah onların yarım bıraktığı hizmetleri tamamlamayı da bizlere nasip eder diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

erbakan.jpg
Fatih Erbakan, Mustafa Destici'ye Büyük Kurultay dolayısı ile hayırlı olsun ziyaretinde bulundu / Fotoğraf: Yeniden Refah Partisi

 

Fatih Erbakan da Yazıcıoğlu ile Erbakan'ın makam ve mevki  değil gerçek "dava adamı" olduklarını belirterek, "Davası ve idealleri uğrunda sizin de ifade ettiğiniz gibi ülkemiz, milletimiz, bütün Türk dünyası ve İslam alemi için mücadeleyi ve bu yolda da fedakarlığı ve bedel ödemeyi seçen iki insan gerçekten bu son derece önemli ve değerli” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU