İmamoğlu: Tahvil ihracı başvurumuz Hazine tarafından askıya alındı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine’ye yaptıkları 301 milyon euroluk bono tahvil ihracı başvurusunun askıya alındığını açıkladı

İBB Başkanı İmamoğlu, daha önce metro projelerinin finansmanı için 580 milyon dolarlık Eurobond satışı gerçekleştirdiklerini açıklamıştı / Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da metro hatları için Hazine’ye yaptıkları 301 milyon euroluk bono tahvil ihracı başvurusunun askıya alındığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV’de Mustafa Sönmez'in sunduğu programda açıklama yaptı. İmamoğlu, metro yatırımları için ilave borçlanmaya ihtiyaçları olduğunu belirterek, Hazine’den henüz onay alamadıklarını ifade etti.

İmamoğlu “Bu metroları bitirmek zorundayız. İlave metro ihaleleri de yapılmış ama bunların finansman işi çözülmemiş. Metro, İBB’nin kendi öz bütçesinden döndürebileceği bir iş değildir” ifadelerini kullandı.

"16 milyon İstanbullu için istiyoruz"

İBB Başkanı İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aslında bu tür işlerin tamamı çok uzun vadeli borçlanmalarla yürütülebilecek imalat işidir. Ne yazık ki bizim aldığımız işlerin birçoğu finansman sorunu çözülmemiş bir süre sonra da durmuş. 301 milyon euroluk bono tahvil başvurumuz askıya alındı. Borçlanmamızla ilgili onayı Ankara'dan, Hazine’den onaylamasını bekliyoruz. 16 milyon İstanbullu için AKP belediyeleri döneminde başlatılmış ama bitirilemeyen metrolar bitsin diye bunu istiyoruz."

 

Independent Türkçe, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU