BTP Sözcüsü Polat: Acilen S-400 savunma sistemleri aktif edilmelidir

Bağımsız Türkiye Partisi Parti Sözcüsü Emre Polat, ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı ile ilgili “Hükümetin dik bir duruş sergilemesini temenni ediyoruz” dedi

Fotoğraf: BTP

Bağımsız Türkiye Partisi Parti Sözcüsü Emre Polat,“ABD’nin açıkladığı CAATSA yaptırımları konusunu dikkatle takip ediyoruz. Bu konuda hükümetin dik bir duruş sergilemesi, asla ve kat’a geri adım atmamasını temenni ediyoruz” dedi.

Polat, “ABD'nin hasımlarıyla yaptırımlar yoluyla mücadele yasası” bu tanım bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü ABD Türkiye’ye hiç dost olmadı, Türkiye’yi her zaman hasım olarak gördü” ifadelerini kullandı

“Türkiye Cumhuriyeti, ABD’nin bu pervasız ve düşmanca tavrına asla boyun eğmemeli ve gereken cevabı misliyle vermelidir” diyen Polat hükümete de S-400’lerle ilgili şu çağrıda bulundu:

Acilen milyarlarca dolar harcadığımız ve ülkemizin milli savunmasını ilgilendiren bu savunma sistemleri aktif edilmelidir.

Biz bu hava savunma sistemlerini alırken, bu gelişmeleri, tehlikeleri öngörerek almadık mı? Bugün karşılaştığımız durum, yani yaptırımlarla başlayan sürecin çok daha derinleşmesi sonucu vuku bulduğunda ülke olarak karşı karşıya kalacağımız tehlikelerde kendimizi nasıl savunacağız?

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU