Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu: Eğitim merkezimiz, İBB zabıtası tarafından iki gündür işgal edilmeye çalışılıyor

Kartoğlu açıklamasında, "Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievinin kapısını kırarak girmeye ve keyfi uygulama yapmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: İHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Başakşehir Belediyesi arasında,  İBB Meclisi tarafından ilçe belediyesine tahsis edilen alanla ilgili tartışma devam ediyor.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kartoğlu, "Başakşehirli annelerimizin ve çocuklarımızın eğitim alacağı Merkezimiz, İBB Zabıtası tarafından iki gündür işgal edilmeye çalışılıyor. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievinin kapısını kırarak girmeye ve keyfi uygulama yapmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HukusuzİBB" etiketiyle yaptığı paylaşımda Kartoğlu, rmerkeze gelen zabıta ekiplerinin görüntülerini de paylaştı.

Ne olmuştu?

İBB Meclisi, 12 Mart 2020'de Başakşehir Belediyesi’ne tartışmaya konu olan alanı tahsis etmişti. Başakşehir Belediyesi ise alan üzerine, Anne Çocuk Etkinlik Merkezi’ne inşa etmeye başlamıştı.

İBB'ye bağlı zabıta ekipleri söz konusu merkeze gelerek binayı mühürlemek istemiş ve İBB ve Başakşehir Belediyesi görevlileri arasında arbede yaşanmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, “Kararın ardından biz de çalışmalarımıza başladık. Dün gün içerisinde 30 kişilik zabıta ekibi merkezimize gelerek hukuksuz işgal girişiminde bulundu. Bugün hala bu süreç devam ediyor. İBB yetkilileri kendi meclisinin aldığı kararları yok sayıyorlar. Kararın altında meclis başkanının imzası var. Arkadaşlarımız savcılıkta olayı takip ediyoruz. Bizim lehimize karar çıkmasını umuyoruz” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU