Emin Çölaşan: Demek ki lotaryacılığı savunmak bile bizim Ertuğrul'a kalmış

"Mesleğimiz adına utanıyorum. Elimden ancak bu kadarı geliyor”

Fotoğraflar: AA

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, köşesinde son günlerde tartışma konusu olan Milli Piyango’nun yöneticileri ile yaptığı söyleşiye yer veren Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’e tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çölaşan, bugünkü köşe yazısında Özkök’ün Hürriyet gazetesi gibi Demirören Grubu bünyesinde bulunan Milli Piyango’nun yöneticisiyle yaptığı görüşmeye eleştirisini şöyle dile getirdi:

Dün Hürriyet'in manşetinde Ertuğrul Özkök'ü devreye soktular. “Milli Piyango ve diğer çekilişlerde hile yoktu, şike yoktu. Her şey çok sağlamdı!”

Yılların gazetecisi, her patronun adamı, yerinden kimsenin kımıldatamadığı Özkök işi ele almış, çekilişlerin ve para kaynağının avukatlığını üstlenmek zorunda kalmıştı. 76 yaşında bir gazeteci ve bilmediği konularda patronu adına ahkâm kesiyor. Demek ki lotaryacılığı savunmak bile bizim Ertuğrul'a kalmış! Utandırıcı bir durum!..

"Bir tek bilet almayacağım"

Her sene yılbaşında yapılan çekiliş öncesinde ben de bilet alır ve çevreme dağıtırdım. Bu yolla çok dağıtımım oldu! Ancak bu yılbaşı için kararım kesin. Bir tek yılbaşı bileti bile almayacağım, alıp hediye etmeyeceğim. AKP'nin yandaş patronlarını ben zengin edecek değilim. Böyle bir niyetim yok. Vatandaş olarak protesto etme hakkımı böyle kullanacağım.

Şu an Demirören’e ait olan Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde 30 yıl çalıştığını anımsatan Çölaşan, “Mesleğimiz adına utanıyorum. Elimden ancak bu kadarı geliyor” diye yazdı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU