MHP’li Büyükataman: HDP’yi masum göstermeye kalkan kim varsa işlediği suçların da ortağıdır

Partiden yapılan açıklamada, "HDP’yi masum ve Türk siyasetinin demokratik bir oluşumu olarak göstermeye kalkan kim varsa HDP’nin işlediği suçların da ortağıdır" denildi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmail Büyükataman, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin HDP'nin kapatılmasına yönelik çağrısı ile aralarında gazeteci, akademisyen ve yazarların olduğu 805 kişinin imzaladığı bildiriye ilişkin açıklama yaptı.

HDP’yi “Vatan hainlerinin toplanma merkezi” diye niteleyen Büyükataman uşu ifadeleri kullandı: 

Hâl böyle iken suyu bulandırarak ellerinde doğudan batıya, kuzeyden güneye insanımızın kanı bulunan HDP’yi masum ve Türk siyasetinin demokratik bir oluşumu olarak göstermeye kalkan kim varsa HDP’nin işlediği suçların da ortağıdır. 

Hele ki Sayın Genel Başkanımıza ve Partimize bu hain bildiri ve HDP üzerinden saldırmaya kalkanlara cevabımızı misli ile vereceğimizin bilinmesini isteriz.

"Türk milletini yolundan çevirmek isteyen kişi, dernek, oluşum, parti fark etmeksizin ortaya çıkartıp kanun önünde sorulması gereken hesabı mutlaka soracağız” diyen Büyükataman 805 imzalı bildiri için ise şunları söyledi: 

Millet İttifakı’nı demokrasi ittifakına çevirme” amacıyla hazırlandığı söylenen rezil bildiri, zillet ittifakının gizli ortaklarının zilletin temsilcilerine “hadi” mesajından başka bir şey değildir.

Sayın Genel Başkanımızın bu ülkeyi “vatan” olarak benimseyememiş 805 “yurttaş”ın maskesini düşürmesi ve iflah olmaz HDP’nin kapısına bir daha açılmamak üzere kilit vurulmasını teklif etmesi aziz Türk milletinde büyük bir karşılık bulmuştur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU