AK Partili isimlerden Elif Çakır’a: Hepimizi töhmet altında bırakıyorsunuz

Çakır, bir yazısına AK Parti içerisinden gelen itirazları aktardı

Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, önceki gün köşesinde kaleme aldığı “Biri daha çıksa ‘gerçekleri’ Erdoğan’a anlatsa…” başlıklı yazısına AK Parti içerisinden gelen itirazları yazdı.

Çakır, söz konusu yazısında Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası konusunu ele almıştı ve bazı gerçeklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktarılmadığı iddiasını dile getirmişti.

Çakır, bugünkü yazısında da ismini vermediği AK Partili kişilerin kendisine yönelik itirazını aktardı.

Çakır’ın aktardığına göre bu itirazlar şöyle:

Sayıları çok olmasa da elbette AK Parti içerisinde “vicdan ve insaf sahibi” arkadaşlarımız var, bu arkadaşlarımız ya MYK, MKYK toplantılarında ya da özel olarak Cumhurbaşkanımıza itirazlarını, önerilerini, yapılması gerekenleri dile getiriyorlar.

Tabanımızın partimize yönelik şikayetleri, beklentileri, üzüntüleri, hayal kırıkları dile getirildi.

Osman Kavala dosyası, KHK ihraçlarındaki hukuksuzluklar, yargı sistemimizin sebep olduğu mağduriyetler, mahkemelerin AYM ve AİHM kararlarının uygulamamasının iktidarımıza verdiği zararlar… Bütün bunlar dile getirildi, bilgi notları ulaştırıldı, özel görüşmelerde anlattık, başka anlatan arkadaşlarımız oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modeli tartışılırken bugün yaşanılan sorunlar daha o gün dile getirildi.

Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasının ayıplı bir şey olduğunu, başka bir çözüm yolunun mutlaka bulunması gerektiğini Cumhurbaşkanımıza pek çok arkadaşımız söyledi.

İstanbul seçimlerinin tekrarlanması bizim için iyi olmadı, MYK toplantısında bu gündeme gelmişti, İstanbul seçimlerinin tekrarlanmasına itiraz eden arkadaşlarımız haklı çıktılar, o gün itiraz edildi ve anlatıldı.

Partimizin tabanında Berat Albayrak’ın bakan yapılmasının rahatsızlık uyandırdığı Cumhurbaşkanımıza söylendi.

İnfaz Yasası’nın Adalet Komisyonu’na geri çekilmesi gerektiğini sadece hukukçular dile getirdi de bizler sustuk mu, hayır. Cumhurbaşkanımıza bu konudaki itirazlarımızı söyledik, bu haliyle ortaya çıkacak mahzurları anlattık. Bu konuda bilgi notları gönderdik. Adalet Bakanımızı uyardık. Düzgün ve adil bir İnfaz Yasası çıkartmamız gerektiğini, partimize yakışanın adil bir infaz yasası olacağını dile getirdik.

Çakır, çok saygı duyduğu bir ismin kendisine şunu söylediğini ifade etti:

 Ne yapalım, basın toplantısı mı düzenleyelim? Şunları, şunları Cumhurbaşkanımıza söyledik, şu sorunlarla ilgili de şu itirazlarımızı söyledik! Siz köşenizde zaman zaman ‘Yok mu bu hukuksuzluklara itiraz edecek bir AK Partili?’ diye yazıyorsunuz, genelleme yapıp, sanki aramızda hiç insaf ve vicdan sahibi kimse yokmuş gibi hepimizi töhmet altında bırakıyorsunuz, bu da bir kul hakkıdır. Bunun yerine AK Partide mutlaka insaflı arkadaşlar da vardır demelisiniz.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU