Berkin Elvan davası savcının koronavirüse yakalanması nedeniyle ertelendi

Elvan ailesinin avukatı Can Atalay duruşmada söz alarak, "Bu dosyaya yürütme ve İçişleri Bakanlığı en başından itibaren müdahale etmiştir" diye konuştu

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin açılan davanın 18. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görüldü.

Duruşma öncesi Berkin Elvan'ın ailesi ve avukatlarının adliye önünde yaptığı açıklamaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

"Adalet istiyoruz"

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Çok kısa konuşacağım biz bugün buraya yine adalet talebiyle geldik. Adalet mücadelemiz devam ediyor. Bu mücadelede sizlerin desteğine çok çok ihtiyacımız var. Ama şunu söylemek istiyorum bugünkü duruşmada ailem, ben ve eşim içeri dahi girmeyeceğiz. Burada adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Sizleri burada bizlere desteğe davet ediyoruz. Hepinize geldiğiniz için tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da açıklamasında "Adalet istiyoruz, adalet istiyoruz, adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Berkin Elvan'ın davasının 18. Duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme Başkanı Caner Rüzgar geçtiğimiz hafta Hâkimler ve Savcılar Kurul (HSK) kararıyla Yargıtay’a atandığı için onun yerine heyetin üyelerinden biri mahkeme başkanlığına getirildi. Duruşma savcısı koronavirüs nedeniyle izinde olduğu için duruşmaya başka bir savcı baktı.

Elvan ailesinin avukatı Can Atalay da duruşmada söz alarak davanın başından beri dosyaya bakan mahkeme başkanının Yargıtay’a atanmasının dosyaya açık bir müdahale olduğunu öne sürdü. Atalay, "Dosya karar aşamasına gelmişken, tüm tanıkları dinleyen, delillerin toplanmasına başkanlık eden mahkeme başkanın Yargıtay’a gönderilmesi dosyaya açık bir müdahale değildir de nedir? Bu dosyaya yürütme ve İçişleri Bakanlığı en başından itibaren müdahale etmiştir" diye konuştu.

Mahkeme başkanı savcının Kovid-19'a yakalanması dolayısıyla yerine nöbetçi savcının bakacağını, ancak bu aşamada mütala verilemeyeceğinden duruşmanın 29 Ocak 2021 tarihine ertelendiğini bildirdi.

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet, Evrensel

DAHA FAZLA HABER OKU