TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Yandaşlar yolun sonuna geldiniz; tüm mal varlığınıza el koyacağız

Baş, iktidarın etrafında “halkın anasını ağlatıp mutlu mesut yaşayan yandaşlar” olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

TİP Genel Başkanı Erkan Baş “yandaşlara sesleniyorum” diyerek, “Yolun sonuna geldiniz. Tüm mal varlığınıza el koyacağız. Halkın parasını hırsızların kursaklarından çekip alacağız” ifadelerini kullandı.

Baş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bütçe görüşmelerine, TİP olarak, konuşup konuşmama veya susturma tartışmalarının ışığında girdiklerini belirten Baş, "İktidar, olağanüstü bir çabayla bu parlamentoda işçilerin, emekçilerin, yoksulların sesi çıkmasın, diye uğraşıyor. İktidar, emekçi ve işçilerin temsilcilerini konuşturmuyor." dedi. 

Cumhur İttifakı'nın, bütçeye "evet" oyu verecek 300'ün üzerinde milletvekili olduğunu dile getiren Baş, "Bu 300 milletvekilinin karşısında iki milletvekilinin susturulmasının bir açıklamasının olması gerekir. Bunun arkasında zayıflıkları var. 18 yıldır iktidardalar ama gerçekler o kürsüden dile getirilsin istemiyorlar" ifadelerini kullandı. 

Baş, bütçe görüşmelerinde işlerinin iktidardan hesap sormak olduğunu, iktidarın ise hesap vermek zorunda olduğunu dile getirerek, "Bu bütçe geçerse emekçilerin yükü, yoksulluk ordusu ve açlık artacak. Yurt dışına çıkmak için fırsat arayan gençlerin sayısı artacak, cezaevleri dolup taşacak" diye konuştu.

Kovid-19 sürecine değinen Baş, Sağlık Bakanına kimsenin güvenmediğini, her gün yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini, bir milyondan fazla öğrencinin imkansızlıklardan dolayı eğitimden yeterince faydalanamadığını savundu. 

“18 yılın hesabını verecekler”

Baş, “Her güzel şeyin bir sonu vardır” diyerek, “Çok yakında hepinizi dinlendireceğiz. Nasıl mı? Bu Bütçeyi adalet gözeterek, liyakatla, halk için yeniden ele alacağız. Eğitimde araştırmaya bütçe ayıracağız. Bir pandemi beklemeye gerek yok, tüm çocuklarımız aydınlık bir gelecek için son teknoloji ile eşit ve parasız eğitim hakkı sağlayacağız. Sağlık hizmeti herkes için eşit ve ücretsiz olacak. Sağlık emekçileri hakkını alacak. Sağlık emekçileri bu sürecin piyonları değil kahramanlarıdır. Hiçbirini bu iktidara ezdirmeyeceğiz. Devlet yeniden üretecek geçeceğiz. Madenleri işleteceğiz, Tank-Paletʼi geri alacağız Tarım emekçisini sefaletten kurtaracağız. Enerji bağımlılığından kurtulmak için yenilenebilir temiz enerjiye yatırım yapacağız!  Ülkemiz hem yeşil hem güçlü olacak. Ülkeyi nefessiz bıraktınız, nefes olacağız” ifadelerini kulandı.

Baş şöyle devam etti:

Bunları nasıl yapacağız? Önce parti adından ibaret sandıkları ‘adaletʼ kelimesinin gerçeği ile yüzleşecekler. Bu 18 yılın hesabını verecekler. Şimdiye kadar bütçeler patronlar için yapıldı, yandaşlar için yapıldı mutlu azınlık için yapıldı. Deyim yerindeyse bunlar yaşadı. Artık halkın yaşama zamanı geldi. Bu iktidar, yaşamak için bu ülkede işçi iktidarının gerektiğini bize gösterdi. Buradan TİP adına iktidarın etrafında halkın anasını ağlatıp mutlu mesut yaşayan yandaşlara sesleniyorum; yolun sonuna geldiniz. Tüm mal varlığınıza el koyacağız. Bakın, bu işten kaçışın yolu yok. Yapılan her hırsızlığın hesabı verilmek durumunda. Bu yoksul halkın parasını çalanların o hırsızların kursaklarından çekip alacağız halkın parasını. Yolsuzluk yapanların, hırsızlık yapanların, halkın malına çökenlerin tüm servetine el koyacağız. Kamuya ait olan ne varsa Katarlılar, ABDʼliler, Avrupalılar başta olmak üzere, tüm peşkeş çekilen kamu varlıklarına tazminatsız olarak el koyacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU