Peter Jackson, Yüzüklerin Efendisi'ni yeniden izledi, üçlemeyi "tutarsız" buldu

Yönetmen sorunları düzeltti, bu nedenle üçleme artık "tek ve büyük bir film gibi hissettiriyor"

Orta Dünya maceraları Amazon Prime'da yayımlanacak yeni diziyle geri dönecek (New Line Cinema/Warner Bros)

Peter Jackson Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) üçlemesini tekrar izledikten sonra "tutarsız" bulduğunu itiraf etti.

Yönetmen filmlere tekrar göz attıktan sonra her yeni filmde teknolojinin gelişmesi nedeniyle bölümlerin birbirinden çok farklı göründüğünü fark etti.

Jackson üç filmde de renk derecelendirmesindeki değişimden o kadar rahatsız olmuştu ki, bu onu meşhur seriyi yeniden düzenlemeye teşvik etti.

Yönetmen, yeni bir video röportajda "Geri dönüp bu filmleri tekrar izlemek ilginçti, çünkü ne kadar tutarsız olduklarını fark ettim ve bu gerçekten de Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ilk olarak 20 yıl önce çekilme biçiminden kaynaklanıyor" dedi.

Jackson 2001 ve 2003 arasında vizyona giren filmlerini düzeltme olanağından bahsederken, "Şimdi tüm bu oyuncaklara sahip olmak eğlenceli, eski günlerde oynayabileceğimiz bu şeyler yoktu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jackson fırsatlardan istifade ederek 2012 ve 2014 arasında vizyona giren Hobbit üçlemesini bile yeniden düzenledi.

Sonuç olarak, Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'nden (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) Hobbit: Beş Ordunun Savaşı'na (The Hobbit: Battle of the Five Armies) kadar yönetmenin 6 filminin hepsi artık “aynı hikayeyi anlatan, aynı görünen ve aynı tınlayan tek ve büyük bir film gibi” hissettiriyor.

Jackson sonuçtan "memnun" olduğunu söyledi ve ekledi: "Pek çok açıdan nihayet yolculuğun sonuna ulaştığımı ve sonunda hepsini tamamladığımı hissediyorum."

Orta Dünya serisi şu anda, Warner Bros Home Entertainment aracılığıyla dijital ortamda ve Blu-Ray'de 4K Ultra HD olarak izlenebiliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU