Netflix, The Crown'a uyarı koymayı reddetti

Dijital yayın platformu The Crown'a izleyicileri dizinin kurgu olduğu yönünde uyaracak bir ibare eklemeyi reddetti

Dizide Helena Bonham Carter, Gillian Anderson gibi ünlü isimler yer alıyor (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix, The Crown dizisinin tartışma yaratan 4. sezonunun ardından diziye yapımın kurgu olduğuna yönelik bir ibare koyma çağrılarını reddetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin Kraliyet ailesinin günümüze yakın tarihte yaşadıklarını ele alış biçimi pek çok kişinin tepkisini çekmişti. Tartışmalı 4. sezonda Margaret Thatcher’ın 11 yıllık başbakanlık dönemi, Prenses Diana ve Prens Charles’ın çalkantılı ilişkisi ele alınıyor.

Birleşik Krallık Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı Sekreteri Oliver Dowden, dizinin oyuncularından Helena Bonham Carter ve Kraliyet ailesine yakın kaynaklar Netflix’in tartışmalı konuları ele alan dizisine izleyicileri uyarmak amacıyla not düşmesi gerektiğini açıklamıştı. 

Bununla birlikte Prenses Diana’nın kardeşi Charles Spencer da Netflix izleyicilerini dizinin yeni sezonunu şüpheyle izlemelerine dair uyarmıştı. 

Ancak Netflix’in bu yönde herhangi bir niyetinin olmadığı anlaşılıyor. Screen Rant'in haberine göre Netflix yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

The Crown’ı her zaman bir drama olarak sunduk ve üyelerimizin bunun genel olarak tarihsel olaylara dayanan bir kurgu olduğunu anladığına inanıyoruz. Sonuç olarak bir uyarı ibaresi eklemek gibi bir planımız yok ve bunun gerekli olduğunu düşünmüyoruz.

 

 

Birleşik Krallık’ta The Crown dizisinin gerçekte yaşananları dramatik etkiyle farklılaştırdığına dair tartışma bir süredir devam ediyor. Tartışmada bir taraf bu ibarenin eklenmesinin Netflix’in ahlaki sorumluluğu olduğunu düşünürken, diğerleri bunun gerekli olmadığını savunuyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU