Sözcü yazarı: Siyasilere canlı yayında “Çin aşısı” yapılsın

"Güvenini kaybeden toplumumuza güven ancak böyle geri gelir"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Rahmi Turan, toplumda Çin’den getirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına karşı olan güvensizliği yenmek için siyasilere canlı yayında aşı olma önerisinde bulundu.

Turan bugünkü köşe yazısında şunları söyledi:

Salgının en acımasız zamanındayız… Aşı umut oldu… Sağlık Bakanlığı bize “Çin aşısını” uygun gördü. Birçok bilim adamımız Çin aşısını “Dünyada yıllardır denenen klasik metotlarla üretilen ve yan etkilerinin diğerlerine göre en az olduğu düşünülen bir aşı” diye tarif ediyor. Ben kendi hesabıma (Sağlık Bakanı'na tereddütle baksam da) bilim adamlarına inanıyorum. Ancak… Bu konuda önemli olan, halkımıza güven vermek…

Turan, Korkusuz yazarı Ahmet Takan’ın “Çin aşılarını herkesten önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu'na -ekranların önünde, canlı yayında, hem de orijinal aşı tüplerinin içinden şırıngayla çekilip kola vurulurken en yakın çekimde- yapılırsa çok ikna edici olur” önerisini gündeme getirdi.

Turan daha sonra şunları yazdı:

Ahmet Takan'a hak veriyorum. Güvenini kaybeden toplumumuza güven ancak böyle geri gelir!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU